2
Mayıs
2024
Perşembe
AMASYA

Sürücülere nazarlık dağıtıldı

Amasya'da trafik polisleri öğrencilerle birlikte durdurdukları araçlarda emniyet kemeri takan sürücülere nazar boncuklu etiket dağıttı.

Amasya Emniyet Müdürlüğü'nün bir yıldır uyguladığı Emniyet Kemeri ile Hayata Bağlanın Projesi çerçevesinde yapılan çalışmalar sonucu ildeki emniyet kemeri kullanım oranının yüzde 8'lerden yüzde 70'lerin üzerine çıktığını belirten trafik amiri Celal Sarısoy, "Emniyet kemeri kullanmak suretiyle ölümlü, maddi hasarlı ve yaralamalı trafik kazalarında yaralanan ve ölen sayısının yüzde 50 azalacağını bildiğimiz için en büyük tedbirin emniyet kemeri taktırmak olduğunu düşündük" dedi.

Amasya Üniversitesi ile işbirliği sonucu ceza yazmadan ulaştıkları yüzde 70'lik kemer takma oranının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu ancak bu oranı daha ileri seviyelere taşımak için çalışmaların devam edeceğini vurgulayan Celal Sarısoy, "Ceza yazmadan insanlara emniyet kemerinin önemini anlatmaya çalıştık. Bunda da çok başarılı olduk" diye konuştu.

Sarısoy, nazar boncuğu şeklindeki etiketleri araçlarına takan sürücülerden olumlu tepkiler aldıklarını kaydetti.

Akşemsettin İlkokulu Müdürü Yalçın Yılmaz öğrencileriyle birlikte projeye destek olmaktan mutluluk duyduklarını belirtirken, sürücülerden Mehmet Menekşe'de emniyet kemeri kullanımının gelişmişliğin göstergelerinden birisi olduğuna değindi

iha
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2013 Perşembe 17:31:44
Güncelleme :26 Aralık 2013 Perşembe 17:35:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?