6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

SYDV kredisi ile iş yer açtı

Amasya Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan (SYDV) İş Edindirme Projesi kapsamında 10 bin lira kredi alan Özlem Dalyan'ın açtığı bayan kuaförünün açılışını Vali Celalettin Lekesiz yaptı.


Amasya Valiliği SYDV'den 10 bin lira kredi alarak işyeri kuran Özlem Dalyan, işyerinin açılışını yaptı. Bayan kuaförünün açılışını Vali Celalettin Lekesiz, Emniyet Müdürü Mustafa Doğan Kılınç, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hatay Karaman ve işyeri sahibi Özlem Dalyan'ın yakınları katıldı.
İş Edindirme Projesi kapsamında Amasya'dan Türkiye'de ikinci sırada olduğunun altını çizen Vali Celalettin Lekesiz, "Devlet 1 kişinin istihdamı için 270 bin lira harcıyor. Oysa bu proje ile bizden 10 bin lira 15 bin lira kredi alanlar daha kolay iş sahibi oluyorlar. Parasına baktığımızda çok basit gibi görülebilir ama içeriği çok önemli bir proje. Erkek ve kadın herkesin üretmesi gerek. 'Benim bir hünerim var, maharetim var, işyeri çalıştırabilirimi ama sermayem yok' diyen ve sosyal güvencesi olmayan kişilere SYDV aracılığı ile 15 bin liraya kadar ilk 2 yıl ödemesi 4 yılda geri ödemeli kredi veriyoruz" dedi.
Bu proje çerçevesinde açılan 10 işyerinden 1 tanesinin bile tutmasının faydalı olduğunu, Amasya'da bu kapsamda açılan işyerlerinin çoğunun iyi çalıştığını belirten Vali Lekesiz, 10 bin lira kredi alarak bayan kuaförü açan Özlem Dalyan'a başarılar diledi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2009 Cumartesi 17:17:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?