5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Tarih yazan müdür

Amasya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü görevini yürüten araştırmacı-yazar Hüseyin Menç, Amasya'nın tarihinin aydınlanmasında önemli rol oynuyor.


9 yıl aktif gazetecilik hayatının ardından Amasya Valiliği Amasya Tarihini Araştırma Kitap Yazma ve Yayınlama Komisyonu Başkanlığı ve Asılsız Ermeni İddialarını Araştırma Komisyonu Başkanlığı görevlerini yürüttükten sonra 4 yıldır Amasya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü görevinde bulunan Hüseyin Menç, hayatı boyunca Amasya tarihi ve kültürüyle ilgili 13 adet kitap yazdı.

Amasya tarihine ışık tutan Cumhuriyet tarihinin önemli araştırmacılarından olan Hüseyin Hüsameddin'in eserlerinin Türkçe'ye çevrilmesinde önemli rol oynayan Hüseyin Menç, Amasya tarihi ile ilgili önemli belgeleri kendi arşivinde toplayarak, Amasya tarihini araştıran ve merak edenlerin hizmetine sunuyor. Amasya Belediyesi'nde bulunan odasını kütüphaneye çeviren araştırmacı-yazar Hüseyin Menç, Amasya Belediyesi'nin kültür hizmetlerine de imza atıyor.


Amasya tarihi için araştırmalar yapmaya devam edeceğini söyleyen Hüseyin Menç, "Amasya, Türk ve dünya tarihi için çok önemli bir merkez. Bu şehirde yaşamaktan onur duyuyorum. Amasya'nın dünya tarihine ışık tutan geçmişini araştırmak benim için bir zevk. Bu zevki ömrüm boyunca yaşamaya devam edeceğim" dedi. Arşivinde bulundurduğu belgelerle asılsız Ermeni iddialarını da çürüten Menç, fotoğraf ve belgelerle bu iddiaların gerçek dışı olduğunu her fırsatta ortaya koyuyor.

iha
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2008 Çarşamba 13:41:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Aykut Kara IP: 212.175.112.xxx Tarih : 30.04.2008 15:15:53

Ben bir öğretmen olarak Hüseyin Beyin bir kitabını okudum. Kendisine tarihe ve Amasya'ya yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ediyorum...