15
Mayıs
2024
Çarşamba
AMASYA

Tarihi camiye lüks tuvalet

Amasya'da tarihi Sultan Bayezid Camii'nin külliyesi içerisinde bulunan umumi tuvalet ve şadırvanın onarımının yanı sıra, caminin bahçe tanzimi Vakıflar İl Müdürlüğü tarafından yapıldı. 

Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan, Vakıflar Tokat Bölge Müdürü İsmail Aktaş ve Vakıflar Amasya İl Müdürü Yasin Küçük, Sultan Bayezid Camii'nde Vakıflar Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmaları yerinde gördüler. Caminin külliyesinde bulunan ve kente gelen yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra Amasyalıların ihtiyaçlarını giderdikleri umumi tuvalet, caminin bahçesinde bulunan tarihi şadırvanın onarımı ve bahçe tanzimi yapılırken, bu çalışmaların tamamı 452 bin YTL'ye mal oldu. 

Müzik yayını, dokunmatik muslukları ve modern görünümü ile umumi tuvaletin Amasya'ya yakışır bir şekilde tanzim edildiğini ifade eden Vakıflar Tokat Bölge Müdürü İsmail Aktaş, "Önceden bu tuvalet kötü ve bakımsızdı. Şimdi burayı modern bir hale getirdik ve bakım ve temizliğini üstlenmesi için belediyeye verdik. Ücretsiz olan tuvalettin temizliğini belediye görevlisi yapacak" dedi. 

Bahçe tanzimi ve şadırvanın onarımının yapıldığını ifade eden İsmail Aktaş, "Sultan Bayezid Camii'ne kalorifer yapılması için bir proje hazırlama çalışması içerisindeyiz. İbadet yapılan yerin sıcak olması gerek" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2007 Perşembe 12:08:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?