4
Mayıs
2024
Cumartesi
AMASYA

Tarihi çarşı modernize edilecek

Amasyalı esnafları ziyaret eden Belediye Başkanı İsmet Özarslan, tarihi Bakırcılar Çarşısı’nın turizm merkezi olacağını söyledi.

Esnafları ziyaret eden Başkan İsmet Özarslan, "Artık Türkiye gelişiyor. Amasya artık Türkiye’nin parlayan yıldızı oldu. Esnaflar artık eski esnaf olmasın. Vitrinler düzenlensin. Berberler kendilerini yenilesin. Lokantacılar insana layık, daha temiz iş yerleri yapsın. AB’ye girmemize gerek yok. Bizim bunları, ihtiyacımız olduğu için yapmamız lazım. Zihniyetimizi değiştirmemiz gerekiyor" dedi.

Tarihi Bakırcılar Çarşısı’na giren Başkan Özarslan, esnafla bir süre sohbet ettikten sonra, tarihi çarşının değerinin bilinmesi gerektiğini söyledi. Özarslan, "Bu çarşıyı daha modern hale getirip turizm merkezi yapacağız. Buradaki esnaf ona göre kendilerini hazırlasınlar. Burada hediyelik eşya satışı yapılacak" diye konuştu.

Amasya-iha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2004 Cumartesi 14:17:59
Güncelleme :25 Aralık 2004 Cumartesi 14:31:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakkı tayboğa IP: 78.166.223.xxx Tarih : 2.05.2010 17:29:10

ya 1 sene oldu hala yapılmadı neden o kadar esnafı madur ediyosunuz  ya arastanın öbür kısmını da kaldırın veya biran önce inşasına başlasanız iyi olur tahminimce