5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

'Tarihi kentler güzelleştirilmez korunur'

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından marka kent adayı ilan edilen 15 ilin ilk başında bulunan Amasya'da turizm sektöründe markalar artırılırken, tarihi kentin korumacılığı ön planda tutuluyor.

Amasya'nın Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ilan ettiği 15 marka kent adayı illerin ilk sırasında olmayı tarihi ve kültürel zenginlikleriyle hak ettiğini belirten Vali Celalettin Lekesiz, Amasya'nın marka kent olma yolunda sektörde marka olacak projelerini artırdığına dikkat çekti.

Amasya'nın görsel zenginlik bakımından ilk sırayı alan Yeşilırmak kenarındaki tarihi Yalıboyu Evleri’nin aslına uygun olarak onarımlarının yapılmasına çok önem verdiklerini ifade eden Vali Celalettin Lekesiz, "Tarihi kentler güzelleştirilmez, korunur. Biz Amasya'yı güzelleştirmek değil, tarihi ve kültürel zenginliklerini korumak zorundayız. Kentimizi ancak bu şekilde geleceğe taşıyabiliriz" dedi.

Yalıboyu’nda Alçak Köprü başında bulunan daha önceden yıkılmış olan binanın yerine aslına uygun olarak yeni bir bina yaptıran Vali Lekesiz, "Bu bina içerisinde turizm danışma bürosu ve balmumu heykellerin bulunduğu Şehzadeler Müzesi olacak. Müzeyi ve danışma bürosunu kısa bir zaman sonra açacağız ve hizmete sunacağız" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2008 Cumartesi 14:42:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?