5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Tarımsal işletmelere enerji desteği

Hazine Müsteşarlığı'nca hazırlanan 'Enerji Desteğinin Uygulanmasına İlişkin Tebliğ’in, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiği bildirildi.

Amasya Valiliği'nden yapılan açıklamada, enerji desteği ile ilgili tebliğ ile kalkınma öncelikli illerde hayvancılık, organik ve biyoteknolojik tarım, kültür mantarı yetiştiriciliği ve kompostu, seracılık, sertifikalı tohumculuk ve soğuk hava deposu ile imalat sanayinde faaliyet gösteren tarımsal işletmelere ödedikleri elektrik faturası üzerinden yüzde 20 ile yüzde 50 arasında değişen oranlarda enerji desteği sağlanacağı belirtildi.

Tebliğ kapsamına giren işletmelere enerji desteği uygulamasından yararlanabilmesi için fiilen ve sürekli olarak asgari 10 işçi çalıştırma koşulu getirilirken, enerji desteğinden faydalanmak isteyen işletmelerin İl Sanayi ve Ticaret Müdürlüklerine müracaat etmeleri istendi.

Ayrıca, yeni tebliğin 17. maddesinde işletmelerin elektrik enerjisi giderinin hesaplanmasında, eski dönem borçları, gecikme faizleri, KDV, reaktif güç bedeli, enerji fonu, TRT payı, belediye tüketim vergisi gibi ödemeler hariç sadece 'enerji ve güç bedelleri' toplamının dikkate alınacağı ifade edildi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2008 Çarşamba 19:39:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?