6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

Taşan dere minibüsü yuttu

Amasya'da sağanak yağış nedeniyle taşan Kaleköy Deresi, Amasya-Tokat Karayolu'nda seyir halinde bulunan 1 otomobil ve 1 minibüsü metrelerce sürükledi.

Edinilen bilgiye göre gece yarısı bastıran sağanak yağış, Kaleköy Deresi'ni taşırdı. Sel suları önüne geleni sürüklerken, Amasya-Tokat Karayolu'nun 25. kilometresinde seyir halinde bulunan Aydınca Beldesi Belediye Başkanı Ahmet Uzunöz'ün kullandığı 05 AK 553 plakalı makam otosu ile plakası belirlenemeyen bir minibüs de sel sularına kapıldı. Belediye başkanının makam otomobili yaklaşık 20 metre sürüklenirken, gözden kaybolan minibüs ise jandarma ekipleri tarafından olay yerinden 200 metre ileride boş bir vaziyette, çamura gömülmüş halde bulundu.

Sel felaketine eşi ve çocuklarıyla birlikte yakalanan Başkan Ahmet Uzunöz, çamura saplanan otomobilin içerisinden jandarma ekipleri tarafından kurtarılırken, olay yerine çok sayıda itfaiye ve iş makinesi sevk edildi.

Bir görgü tanığının beyaz bir minibüsün sel suları ile birlikte sürüklendiğini söylemesi üzerine bölgede araştırmalara başlayan jandarma, minibüsü yoldan yaklaşık 200 metre ileride çamura gömülmüş vaziyette buldu. Minibüsün içerisinde birisinin olabileceği ihtimali üzerine köylülerle birlikte sürücü mahallini araştıran jandarma ekipleri, aracı saplandığı yerden kurtarmak için iş makinelerinin desteğine başvurdu. Minibüs saplandığı yerden iş makinesinin yardığımı ile çıkartılırken, içerisinde kaç kişin olduğu ve akıbetlerinin ne olduğu konusunda herhangi bir bulguya rastlanmadı. Jandarma ve sivil savunma tarafından başlatılan arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor.

iha
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2009 Cumartesi 10:57:45
Güncelleme :23 Mayıs 2009 Cumartesi 11:05:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?