6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

Taşımalı sistemden şikayetçiler

Amasya Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Gülsoy, taşımalı eğitim sistemi ihalesine giren büyük firmaların sözleşmede belirtilmesine rağmen alt yüklenicilere iş yaptırdıklarını söyledi.


Amasya'da Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından her yıl yapılan taşımalı eğitim sistemi ihalelerine Amasyalı minibüsçü esnafının şartnameye uygun olarak girdiklerini belirten Amasya Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Gülsoy, son 3 yıldır ihaleye büyük şehirlerde hizmet veren bazı firmaların katıldığını söyledi.

Bu şirketlerin değişik merkezlere öğrenci taşıma işine teklif verdiklerini açıklayan Mehmet Gülsoy, "Kanunen hakları var, teklif verip iş yapabilirler ama şirketin adına taşıtları olmadan taşıma işlerini alarak yine o bölgede ikamet eden minibüsçü esnafa devrediyorlar. Yani alt yüklenicilere veriyorlar. Burada anlamadığımız bir nokta var, neden bu şirketler taşıma işini alıp da minibüsçülere devir yapıyorlar, buradan bir rant mı elde ediliyor? Şirketin taşıtı çalışmıyor, sadece kağıt üzerinde var" dedi.
İhaleyi veren kurum yetkililerinin yanlış tutum içerisinde olduklarını ifade eden Gülsoy, "Taşıma işini veren kurum yetkililerinin '300-500 minibüsçü ile uğraşmak yerine veririz 3-5 şirkete ne yaparlarsa yapsınlar' şeklinde bir tutum içerisinde olduklarını duyuyoruz, bu çok yanlış. Grup Öğrenci Taşıma İşi Sözleşme Tasarısı Hizmet Alım Sözleşmesi'nin 15/1. maddesine göre 'İhale konusu işte alt yüklenici çalıştırılmayacaktır ve işlerin tamamı yüklenicinin kendisi tarafından yapılacaktır' denilmekte. Taşıt sahibi kendi ihaleye girecek, işi aldıysa kendi çalışacak. Şirketler ihaleyi alsın sonrada alt yükleniciye işi devretsin. Böyle bir şey olursa sorumluluk taşıyanlar düşünsün. Bu işte mağdur olan, aracıların elinde kalan minibüsçü esnafımızdır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2009 Salı 15:26:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?