6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

Taşova 'bamya' ile dünyaya açılacak

Amasya'nın çiçek bamyası ile ünlü ilçesi Taşova'da belediye tarafından düzenlenecek “Taşova Çiçek Bamyası Festivali” ile çiçek bamyasının lezzeti tüm dünyaya tattırılacak.


Taşova'da daha önceden düzenlenen ve son 5 yıldır yapılmayan Taşova Çiçek Bamyası Festivali ile İstanbul ve Avrupa'da yaşayan Taşovalılar 29 Temmuz ve 2 Ağustos tarihleri arasında memleketlerinde toplanacak. Sadece İstanbul'da yaklaşık 90 bin Taşovalının bulunduğunu ifade eden Belediye Başkanı Özgür Özdemir, her kasaba ve köyün kendilerine ait stand açabileceklerini ve şenlik boyunca ilçe ekonomisinin sürekli hareket halinde olacağını belirtti.


Amaçlarının Taşova dışında bulunan Taşovalıları tek bir tarihte ve tek bir amaçla kendi memleketlerinde toplamak olduğunu açıklayan Özgür Özdemir, “Çok sık festival düzenlemek yerine, Türkiye'nin çeşitli yörelerinde ve Avrupa'da bulunan hemşehrilerimizi tatillerini bir tek tarihe ayarlayarak 29 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında memleketlerinde buluşturarak, hem kentimizin ekonomisini harekete geçirmeyi, hem de yıllardır birbirlerine görmeyen Taşovalıları kendi memleketlerinde bir araya getirmeyi amaçlıyoruz” dedi.


Taşova Çiçek Bamyası Festivali'nde Taşova'ya has çiçek bamyasını yetiştirme ve dizme yarışmaları düzenleyeceklerini belirten Başkan Özdemir, “İlçemizde bamya Orta Anadolu'ya yetecek kadar üretiliyor. Bizim hedefimiz dünyaya bamyamızı yedirmek. Bu vesile ile bamya üretimi artacak, çiftçilerimiz için de alternatif bir ürün ortaya çıkacak” diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 21:41:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Burak Sönmez IP: 88.252.35.xxx Tarih : 5.07.2009 18:26:15

Tasova için çok güzel bişey...Allah razı olsun Özgür Özdemir den daha başka şeylerde bekliyoruz