5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Taşovalı işadamlarından eğitime destek

Amasya'nın Taşova ilçesinde iş adamları tarafından Atatürk İlköğretim Okulu'na 16 adet projeksiyon cihazı alındı.

Taşova Atatürk İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği tarafından düzenlenen 'Eğitim İçin Bir Işıkta Siz Olun Kampanyası' çerçevesinde, İstanbul'da yaşayan Taşovalı iş adamları, ilçede bulunan iş adamları ve eğitim gönüllülerinin desteği ile 16 adet projeksiyon cihazı alınarak sınıflara yerleştirildi. Öğrencilerin derslerde sesli ve görüntülü olarak konu işlemeleri için alınan projeksiyon cihazlarının toplam 25 bin YTL'ye mal olduğunu belirten Okul Aile Birliği Başkanı Ali Rıza Ağış, Kaymakam Bekir Abacı ve Milli Eğitim Müdürü Ali Rıza Atasoy'a sınıfları gezdirerek kampanya süreci hakkında bilgi verdi.

Kampanyaya çok sayıda iş adamının destek verdiğini açıklayan Ali Rıza Ağış, “Birçok yerde bulunmayan imkanları sağladığımız okulumuzda eğim gören çocuklarımız Taşova'nın eğim seviyesini de yükseltecektir” dedi.

Birçok okulda 45-50 kişilik sınıflarda eğitim ve öğretim verildiğini, bazı okullarda sıraların bile bulunmadığını söyleyen Kaymam Bekir Abacı, öğrencilerden kendileri için sağlanan imkanlara sahip çıkmalarını isteyerek, “Her şeyi devletin imkanlarıyla yapmak imkansız, bu tip desteklere ihtiyaç var. Öğrencilerimiz kendileri için yapılan hizmetin karşılığını başarılı olarak vereceklerdir. Biz sıkıntılarınızı gidereceğiz, sizlerde başarılı olacaksınız” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 19:22:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?