6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

Tatbikat nefes kesti

AMASYA'DA SICAK TATBİKAT

Amasya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü görevlileri, Alptekin Anadolu Lisesi önünde yapılan tatbikatta alev alan mutfak tüplerini etkisiz hale getirirken, kaza sonucu ağır yaralanan bir hastayı ambulansa nakliye edip, yanan aracı kısa sürede söndürdü.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Amasya Belediyesi işbirliğiyle bir hafta süreyle Amasya'da itfaiyecilere yönelik bilgilendirici eğitim veren Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı görevlileri, eğitimin ardından yangın tatbikatı yaptı. Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Grup Amirleri Mustafa Irmak ve Nurettin Ayaz tarafından eğitilen Amasya Belediyesi itfaiye görevlileri, kentte son dönemde kullanılmaya başlanan doğalgaz konusunda muhtemel bir doğalgaz yangınına karşı almaları gereken tedbirler hakkında bilgi edindiler.

Tatbikatı izleyen Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, "Amacımız şehrimizde doğabilecek büyük yangın ve afetlerde sade suyla değil, diğer kimyasallarla birlikte bu felaketleri bertaraf etmek. Bu çerçevede Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden gelen uzman arkadaşlarımızın birikimlerinden yararlanıyoruz. Yeni doğalgaz kullanan bir kentiz. Şehrimizin mimari yapısından dolayı da doğalgaz sebebiyle olabilecek bir yangına aday bir kentiz. Sadece itfaiye erlerimizin değil, vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin tatbikat izlemelerine önem verdik" dedi.

Özdemir, Amasya'daki ev ve kamu kuruluşlarındaki yangın tüplerini sık sık kontrol etmeleri ve yoksa temin etmeleri konusunda vatandaşlara uyarılarla bulundu. Özdemir, başkan yardımcıları Cengiz Erdem ile Mehmet Dümen ve İtfaiye Müdürü Ahmet Koyuncu tatbikatı başarıyla gerçekleştiren itfaiye görevlilerini tebrik etti.

AMASYA'DA SICAK TATBİKAT
AMASYA'DA SICAK TATBİKAT
AMASYA'DA SICAK TATBİKAT
İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2009 Cuma 15:06:05
Güncelleme :11 Aralık 2009 Cuma 16:34:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?