5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

TBB, AB'yi yakın takibe alacak

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB), Türkiye'deki belediyelerin AB hibelerinden daha fazla yararlanabilmeleri için Brüksel'de hibe programlarını takip edecek personelin çalışacağı ofis açacak.


AB tarafından verilen hibelerden Türkiye'nin yeteri kadar faydalanamadığını ve hibe alan ülkeler arasında son sırada bulunduğunu belirten Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan, TBB'ye üye 3250 belediyeye daha faydalı olmak, Türkiye'nin AB'den aldığı hibe miktarını artırmak ve belediyeler adına hibe programlarını takip etmek için TBB olarak Brüksel'de ofis açma kararı aldıklarını, kendisinin başkanlığında oluşturulan heyet ile birlikte önümüzdeki günlerde Brüksel'e giderek yer tespitinde bulunup, gerekirse ofis yeri satın alacaklarını açıkladı.


Brüksel'in AB'nin kalbi olduğunu, burada açılacak bir ofis ile hibe programlarının daha iyi takip edilebileceğini ifade eden Başkan Özarslan, "Bildiğiniz gibi TBB 3250 belediyeyi kapsıyor. TBB olarak Brüksel'de ofis açmaya karar verdik. Brüksel'de açılmış olan ofisleri görmek, orada hangi semtte ofis açabiliriz tespit etmek amacıyla benim başkanlığımda bir heyet ile Brüksel'de araştırma yapacağız. İyi bir yerde, iyi bir semtte AB'nin merkezi olan Brüksel'de 'Böyle bir ofisin faydası ne olur' diye soracak olursanız, AB'de muazzam hibe programları var.

Biz belediyeler olarak bu imkanlardan çok iyi faydalanamıyoruz. Nedeni ise iyi takip edemediğimiz ve iyi proje oluşturamadığımız için. Böyle bir büro açıldığı taktirde AB'nin verdiği hibe programlarından tüm belediyelerin faydalanması için orada çalışacak arkadaşlarımız belediyelere bu konularda bilgiler verecekler. İnanılmaz hibe programları var ama en az faydalanan ülkeler arasında Türkiye'de var. Daha fazla hibe almak için böyle bir çalışmaya girdik, bir ofis kiralayacağız, gerekirse satın alacağız" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 15:17:05
Güncelleme :9 Ekim 2008 Perşembe 15:20:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?