22
Mayıs
2024
Çarşamba
AMASYA

TBB Amasaya'da toplandı

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, "Amasya'da yaptığımız meclis toplantısında 3 tane önemli karar aldık" dedi.

TBB'nin Amasya'da yaptığı meclis toplantısına Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak Başkanlık yaparken, TBB Genel Sekreteri Vali Cemal Ayman, Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi, Gaziantep Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Ankara Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Konya Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen ve İstanbul
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün katıldı.

Basına kapalı olarak yapılan meclis toplantısından sonra basın açıklaması yapan TBB Başkanı Aytaç Durak, "Türkiye'nin AB'de daha etkili temsil edilmesi için yerel yönetimlerin her geçen gün ivme kazandığı batı demokrasilerinde birliğimizin de etkili olması için Bürüksel'de ya da Strazburg'ta bir büro açılması, bu büro aracılığı ile etkili bir hale gelinmesi kararı alındı. AB fonlarında maalesef Türkiye gerekli koridoru açamamaktadır. Mali bakımdan biz daha çok para yatırdığımız halde projelerimizi yeterli hazırlayamadığımız için çok daha az para alıyoruz. 500 milyon dolar civarında AB'ye taahhüt ettiğimiz paraya karşılık 100 milyon dolar civarında para aldığımızı üzülerek ifade ediyorum. Son kararımız ise Amasya'da Yeşilırmak kenarında bulunan tarihi evlerden bir tanesinin restorasyonunu birlik olarak üstlenmek istiyoruz. Ancak genel bir karar alınması gerekiyor. Bu kadar değerlendirilecektir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2007 Perşembe 16:53:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?