7
Mayıs
2024
Salı
AMASYA

Tecavüzle gelen trajedi

İzmir'de özel bir üniversitede burslu olarak eğitim görürken uğradığı tecavüz sonrasında dünyaya getirdiği bebeğini ölüme terk eden genç anne tutuklandı.

İzmir'de özel bir üniversitenin 3. sınıfında eğitim gördüğü esnada tecavüze uğrayan S.Ç (27), yaşadığı tecavüz olayını ailesinden sakladı.

Tecavüz sonrasında hamile kalan genç kadın yine ailesinden habersiz olarak 26 Ağustos 2008 tarihinde çocuğunu bir hastanede dünyaya getirdikten sonra İzmir'in Belenbaşı köyü yakınlarında bir ormanlık alana bırakarak ölüme terk etti ve nüfus cüzdanını yakarak kayboldu.

İzmir'in Belenbaşı köyü yakınlarında bulunan ormanlık alanda yeni doğmuş bir erkek bebek cesedi ihbarı alan jandarma ekipleri, bebeği kimin doğurduğunu tespit ettikten sonra S.Ç.'nin peşine düştü. Sürekli yer değiştiren S.Ç önce Antalya, ardından Malatya, Adana, Gaziantep ve son olarak ablasının bulunduğu Amasya'ya geldi.

Ablasını ziyaret ettikten sonra başka bir yere gitmek üzere yola çıkmak isterken şehir merkezinde gece yarısı otobüs beklediği esnada jandarma tarafından yakalanan üniversiteli anne, gözaltına alındıktan sonra Amasya Adliyesi'ne sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren S.Ç., akşam saatlerinde tutuklanarak cezaevine gönderildi. 5 aylık kaçışının ardından yakalanan S.Ç.'nin eğitim gördüğü özel üniversiteyi burslu olarak kazandığı, okumayı çok seven birisi olduğu öğrenildi.

Önceki haber
İzmir'de özel bir üniversitede öğrenciyken tecavüze uğradıktan sonra hayatı değişen genç kızın yürek burkan dramı Amasya'da son buldu.

Edinilen bilgilere göre, İzmir'de özel bir üniversitenin 3. sınıf öğrencisiyken tecavüze uğrayan S.Ç. (27) hamile kaldı ve İzmir'de bir hastanede 26 Ağustos 2008 tarihinde ailesinden habersiz doğum yaptı.

Bebeğini, Amasya'nın Belenbaşı köyü yakınlarında bulunan ormanlık alana terk eden S.Ç., olayın ardından nüfus cüzdanını yaktıktan sonra kayıplara karıştı. Bebek cesedinin bulunmasından sonra harekete geçen jandarma ekipleri, ortadan kaybolan S.Ç.'nin kimliğini tespit etti. S.Ç., izini kaybettirmek için sürekli yer değiştirerek, önce İzmir'den Antalya'ya ardından Malatya, Adana, Gaziantep ve son olarak Amasya'ya gitti.

Amasya'da bir yakını ziyaret ettikten sonra şehirden ayrılmak üzereyken jandarma tarafından gece yarısı otobüs durağında beklerken yakalanan S.Ç., gözaltına alındı.

Sorgulanması tamamlanan S.Ç., Amasya Adliyesi'ne sevk edildi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2009 Pazar 17:59:13
Güncelleme :4 Ocak 2009 Pazar 20:20:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
akınakın IP: 85.107.88.xxx Tarih : 4.01.2009 23:07:21

allah cc ıslah etsin hepimizin evladı var idam cezası gelmeden bunların sonu gelmez aleme ibret için amasya saat kulesinden sallandırmak lazım yapanı..............