16
Mayıs
2024
Perşembe
AMASYA

TEMA: Ormanlarımız satılık değil

TEMA Vakfı Amasya Şube Başkanı Turgut Umur, 2/B yasasına karşı çıktıklarını belirterek, "Ormanlarımız satılık değil" dedi.

Orman vasfını yitirmiş arazilerin satışı anlamına gelen 2/B'nin TMBB tarafından önlenmesi için kasım ayı boyunca onlarca imza topladıklarını ifade eden Turgut Umur, Türkiye genelinde başlattıkları imza kampanyasına büyük ilgi olduğunu kaydetti.

Dünyanın ısındığını, iklimlerin değiştiğini, afetlerin sayısının ve şiddetinin artmaya devam ettiğini ifade eden Turgut Umur, "Dünyamız çölleşmeye, açlığa, susuzluğa giderken, doğal dengeler bozulurken, çözüm yeşil örtüyü korumak ve genişletmektir. Ama biz nefes almamızı sağlayan, topraklarımızı, suyumuzu koruyan, binlerce canlının yaşam kaynağı, yuvası ormanlarımızı korumamız gerekirken, sözde yasal yollardan satmaya çalışıyoruz. Ormanlarımız satılık değildir. Ulusa ait ormanları satışa çıkartarak mülkiyet hakkını hiçe sayan ve orman talanının önünü açan 2/B orman arazilerinin satışına geleceğimiz ve çocuklarımız için hayır, diyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2007 Perşembe 16:10:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Alperen SAYAR IP: 85.110.183.xxx Tarih : 5.12.2007 19:24:40

Bir TEMA Gönüllüsü olarak, bu imza kampanyasına sonuna kadar destek veriyorum. TEMA'nın, ormanlarımızı yani geleceğimizi ilgilendiren bu konu hakkındaki hassasiyetini takdir ediyorum...