5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

TEMA'dan AKAB'a destek

TEMA'DAN AKAB'A DESTEK

TEMA Vakfı Amasya İl Temsilcisi Turgut Umur, Amasya Belediyesi öncülüğünde, Merzifon, Suluova ve Gümüşhacıköy belediyelerinin de aralarında yer aldığı kent genelindeki 13 belediyenin bir araya gelerek uyguladıkları Amasya Katı Atık Bertaraf Projesi'ne (AKAB) destek verdiklerini ve bu projenin Amasya için hayati bir önemi olduğunu söyledi.

AKAB Projesi çerçevesinde Amasya İMKB Bayezit İlköğetim Okulu'nda öğrencilere yönelik düzenlenen bilgilendirme toplantısına katılan TEMA Vakfı Amasya İl Temsilcisi Turgut Umur, “Biz de TEMA Vakfı olarak AKAB projesine destek veriyoruz. Çünkü çöplerin ayrıştırılması ve tekrar değerlendirilmesi hayati bir olay. Çöpleri toplamak, depolamak, ayrıştırmak ve sağlıklı bir şekilde geri kullanılabilirliğini sağlamak önemli bir uygulamadır” dedi.

Umur, toplam maliyeti yaklaşık 17 milyon euro olan projenin hayata geçirilmesinde gayretleri olan Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ile birlik yetkililerine teşekkür etti. Bir insanın günde ortalama 1,3 kilogram çöp ürettiğini, çöplerin sağlıklı şekilde toplanamadığı ve aynı zamanda depolanamadığı sürece insanların ve çevrenin zarar göreceğini vurgulayan AKAB Birlik Müdürü Çevre Mühendisi Maşide Bütüner, proje çerçevesinde Amasya merkeze bağlı Bağlarüstü Köyü yakınlarındaki 670 dönümlük saha üzerine modern bir çöp depolama sahası inşa edildiğini kaydetti.

Bilgilendirme toplantısına, Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Dümen, Amasya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Şadi Kayalarlı ve çok sayıda öğrenci katıldı. Birlik yetkilileri, eğitim çalışmalarının diğer okullarda devam edeceği bildirdiler.

TEMA'DAN AKAB'A DESTEK
TEMA'DAN AKAB'A DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2011 Çarşamba 14:19:01
Güncelleme :19 Ocak 2011 Çarşamba 17:55:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?