5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Temelini attığı camiyi açtı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, "Batı, Mevlana'da ki o yüksek insani değerleri çok erken fark etti" dedi.

Çeşitli açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere dün Amasya'ya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, bugün Büyükağa Medresesi Kur'an Kursu'nun öğrenciler için yapılan ek binasının açılışını yaptı. Helvacı Mahallesi'nde 9 dönüm arazi üzerinde, 120 öğrenci kapasiteli, 7 katlı ve 2 milyon YTL'ye mal olacak kız Kur'an kursunun temelini atan Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, 2006 yılının mayıs ayında temelini attığı Filingirler Camii ve Kur'an Kursu'nun açılışını yaptı.

Törenlerde Ali Bardakoğlu'na Vali Celalettin Lekesiz, AK Parti Genel Başkan Danışmanı Akif Gülle, Amasya Milletvekili Dr. Avni Erdemir, Belediye Başkanı İsmet Özarslan ve Müftü Selami Emen eşlik ederken, 260 kişi kapasiteli olan ve 480 bin YTL'ye mal olan Filingirler Camii'nde öğlen namazı kılındı. Kur'an kursunda eğitim gören Filingirlerli kadınlarla sohbet eden Ali Bardakoğlu, din eğitimi gören kadınları tebrik etti.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, gazetecilerin, Hz. Mevlana'ya hayranlığından dolayı Müslüman olan Fransız Prof. Eva De Vitray Meyerovitch'in vasiyeti üzerine ölümünden 10 yıl sonra mezarının Konya'ya getirileceğine ilişkin sorusunu cevapladı.

Bardakoğlu, Mevlana'nın sadece Türklerin değil, insanlığın ortak değeri olduğunu ifade ederek, "Geçtiğimiz yıllarda Amerika'da en çok okunan kitaplar arasında Mevlana'nın eserleri yer almakta. Batı, Mevlana'da ki o yüksek insani değerleri çok erken farketti ve Mevlana'yı iyi takip ediyor. Bana göre yadırganacak bir durum değil. Yeter ki biz Mevlana'yı, Yunus Emre'yi, Hacı Bektaş-ı Veli gibi büyüklerimizi kendi çocuklarımıza daha iyi tanıtalım" dedi.

Bardakoğlu, Amasya Müftülüğü için yeni yapılacak hizmet binasının yerinde de incelemelerde bulunduktan sonra Ankara'ya dönü.

iha
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2008 Cumartesi 16:02:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
H.Demirel IP: 88.227.20.xxx Tarih : 8.11.2008 23:08:56

Haberde yanlışlık var caminin ismi Bulut camii.Teşekkürler...