5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Temsilciler Amasya'da buluştu

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İsveç Belediyeler Birliği arasındaki 'Belediye Ortaklık Ağları Projesi' kapsamında İsveç Türk yerel yönetimleri arası işbirliği çalışması 'TUSENET' Türk ve İsveç belediye temsilcileri Amasya'da bir araya geldi.


Türk ve İsveç belediye birliklerine üye olan belediye temsilcilerinin yanı sıra, İsveç Ankara Büyükelçisi Urban Andersson, Stockholm Büyükşehir Belediye Başkanı Bo Bladholm, İsveç Uluslararası Kalkınma Ajansı Temsilcisi Kalas Rasmusson, TBB Genel Sekreteri Hayrettin Güngör, Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan, Giresun Belediye Başkanı Hurşit Yüksel'in katıldığı toplantıda, TUSENET'in ara değerlendirmesi yapıldı.


Toplantının açılışında konuşan TBB Genel Sekreteri Hayrettin Güngör, "Birliğimiz dünyadaki yerel yönetim birlikleri ve dernekleri ile iletişim halinde olup, belediyecilik gündemini takip etmektedir. Bu amaçla uluslararası yerel yönetim birlikleri ve dernekleri ile işbirliği yaparak projeler yürütmekteyiz. Bunlardan bir tanesi de İsveç Bölgeler ve Yerel Yönetimler Birliği (SALAR) ile yaptığımız işbirliğidir. Geçmişi 4 yıl öncesine dayanan ve İsveç'te bulunan belediyeler ve Türk belediyeler arasında
işbirliğinin geliştirilmesini amaçlayan TUSENET Projesi'nde ki 2 yıllık süreç önemlidir" dedi.


Türkiye'nin son yıllarda AB ülkeleri başta olmak üzere dünya ülkeleri ile iyi ilişkiler içine girmeye başladığını ifade eden Belediye Başkanı İsmet Özarslan, "İsveç Belediyeler Birliği ile Türkiye Belediyeler Birliği'nin yaptığı bu ortak proje her iki ülke açısından çok önemli. İsvceç'te bulunan yerel yönetimler çok kaliteli hizmetler veriyorlar. Yaptığımız bu ortaklık sayesinde onlardan faydalanıyoruz. Özellikle İsveç'in Türkiye'ye AB sürecinde destek vermesi bizi oldukça memnun ediyor" diye konuştu.
Belediyelerin arasındaki uluslararası işbirliğin çözümün kaynağı olduğunu savunan Stockholm Belediye Başkanı Bo Baldholm, "TUSENET Projesi Türkiye ve İsveç için fayda getirecektir. Böylelikle iki ülkeyi daha iyi anlayıp daha iyi projeler üretebiliriz" şeklinde konuşurken, İsveç Ankara Büyükelçisi Urban Andersson, "TUSENET Projesi AB işbirliği yapıları ve ortak bağlarını geliştirmek için çok faydalı olacak. Türkiye ve İsveç belediyelerinin ortaklıkları bu projenin faydalarından birisi" şeklinde konuştu.

TUSENET Projesi Koordinatörü Rolf Karlson ve eş koordinatör Dr. Duygu Dalgıç Uyar, projenin ilk 2 yılındaki uygulamaların sonuçlarını katılımcılara anlatırken, toplantının ikinci bölümünde belediye yetkililerinin projeye ilişkin görüş ve önerileri dinlendi.

İha
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 16:25:24
Güncelleme :3 Aralık 2008 Çarşamba 18:55:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?