5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

TKDK'dan hibe teklif çağrısı

TKDK'DAN 192 MİLYON EUROLUK HİBE TEKLİF ÇAĞRISI

Tarımsal ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu'nun (TKDK) Amasya İl Koordinatörlüğü'nün düzenlediği hibe teklif çağrıları toplantısında katılımcılara desteklenecek sektörler hakkında bilgiler verildi.

TKDK hibe teklif çağrıları tanıtım ve bilgilendirme toplantısı Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz ile Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay'ın katılımıyla Amasya Saraydüzü Kışlası Kongre Binası'nda düzenlenen programda yapıldı.

İlki 91 milyon euro, ikincisi ise 101 milyon euro olmak üzere 190 milyon euro miktarındaki hibe çağrılarının toplamda yüzde 50'lik faydalanıcı katkısı ile birlikte 384 milyon euroya erişeceğini belirten TKDK Amasya İl Koordinatörü Yusuf Bayram, “Amasya olarak bu fonun tamamına talibiz ve çalışmalarımızı bu yönde sürdüreceğiz” dedi.

Toplantıda destekleme programının amaçları hakkında bilgiler veren Bayram, “Tarım sektöründe ve kırsal alanda faaliyet gösteren üreticilerin, özel sektörün, potansiyel yatırımcıların tarım ve kırsal kalkınma alanında desteklenmesi amacıyla 2007-2013 döneminde uygulanan IPARD programı bir proje ve yatırım programı olmakla birlikte, et ve süt üreten işletmelerin desteklenmesi yönüyle bir tarımsal kalkınma programı, et, süt, meyve ve sebze işleme ve paketleme tesislerinin kurulması yönüyle bir sanayi programı, tıbbi ve ıtri bitkiler, kesme çiçekçilik ve arıcılığın desteklenmesi bakımından ekonomik faaliyetleri destekleyen bir program, kırsal alanlarda yerel ürünlerle el sanatlarını destekleyen bir olması dolayısıyla bir kültür programı, yine kırsal alanda turizm faaliyetlerini ve sportif aktiviteleri desteklediği için bir turizm programı, hayvansal atıkların kontrol altına alınması yönüyle bir çevre programıdır” diye konuştu.

Yüzölçümünün yüzde 44'ü tarım alanı olan Amasya'nın tarımsal üretim değerinin 1 milyar 138 milyon TL olduğunu vurgulayan Bayram, “4 bin 950 dolar ile Türkiye ortalamasının iki katı bir tarımsal gelire sahip Amasya 311 bin ton kuru soğan üretimi ile birinci, 26 bin ton kiraz ve 13 bin ton et üretimi ile Türkiye'de dördüncü sırada olan bir tarım ilidir. Amasya'nın bu potansiyeli nedeniyle Türkiye'deki 20 TKDK il koordinatörlüğünden biri Amasya'da yapılanmıştır” şeklinde konuştu.

Toplantıya katılan Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz ise hibe programından önemli ölçüden yararlanmak için gerçekçi ve doğru projeler yapılması gerektiğini söyledi.

Toplantıda TKDK'da görevli uzman Ahmet Deniz tarafından teklif çağrıları hakkında detaylı sunum yapıldı.

TKDK'DAN 192 MİLYON EUROLUK HİBE TEKLİF ÇAĞRISI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2011 Perşembe 14:11:05
Güncelleme :14 Temmuz 2011 Perşembe 16:36:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?