16
Mayıs
2024
Perşembe
AMASYA

TOKİ konutlarının temeli atıldı

Amasya'nın Merzifon ilçesinde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan 512 dairelik konutların temeli atıldı.

Merzifon Trafo Mahallesi'nde 100 dönümlük bir alan üzerinde yapımına başlanılan ve içerisinde 512 adet daire, cami, alış veriş merkezi, 16 derslikli okul, otopark ve yeşil alandan oluşan TOKİ inşaatının temeli Kaymakam Kazım Tekin, AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Akif Gülle, Belediye Başkanı Kadri Aydınlı, daire müdürleri ve Merzifonluların katıldığı bir tören ile atıldı.

TOKİ için kayıtların başladığını ve devam ettiğini, son başvuru tarihinin 13 Temmuz olduğunu ve 82 metre kare olacak olan alt gelir grubu dairelere peşin 4 bin YTL, 144 ay 300 YTL taksitle sahip olunabildiğini ifade eden Belediye Başkanı Kadri Aydınlı, "Şehrimizde Trafo Mahallesi gece kondu yapılaşması ile yapılaştı. Biz burada 4 ay önce imar uygulaması yaptık. İmar parselleri çıkartıp kentsel dönüşüm projesinde imarlı yapılar oluşturmaya amaçladık. Bu imar uygulaması neticesinde 500 adet vatandaşımızın tapularının dağıtımlarını yaptık ve mahallemiz imar yapılaşması haline geldi. TOKİ ile birlikte Trafo Mahallesi önümüzdeki yıllarda modern yapılaşmalara kavuşacak ve vatandaşlarımızın mülkleri değerlenecek" dedi.

Trafo Mahallesi'nin geleceğinin çok parlak olduğunu belirten AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Akif Gülle, "2-3 yıl sonra burası olağanüstü olacak. Bu işin rantının peşinde değilim, olamam da. Anlamam ben bu işlerden ama Merzifon'a dışarıdan gelen bir yer kiralayacaksa arayacağı yerlerden birisi burası olacak. Burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin gözetimi ve denetiminde yapılan bir iş, sadece binası değil, muhteşem parklarıyla beraber, alış veriş merkezi, camisi, okulu ile birlikte bu bölgede oturan
müstesna kişiler ihtiyaçlarının tamamını buradan karşılayabilecekler."

Kaymakam Kazım Tekin, Belediye Başkanı Kadri Aydınlı, AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Akif Gülle, vatandaşlarla birlikte TOKİ inşaatının temelini attılar.

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2007 Pazartesi 10:49:06
Güncelleme :9 Temmuz 2007 Pazartesi 10:53:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?