5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

TOKİ konutlarının temeli atıldı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Amasya'da yapımına başlanılan 274 dairelik konutların temelini attı. 

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Ulaştırma Bakanı Müsteşarı İbrahim Şahin, AK Parti Çorum Milletvekili Agah Kafkas ile birlikte Amasya'ya gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Amasya Valisi Celaleddin Lekesiz, Belediye Başkanı İsmet Özarslan, AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Akif Gülle, AK Parti Amasya Milletvekili Hamza Albayrak ve çok sayıda Amasyalı'nın katıldığı TOKİ konutlarının temel atma töreninde coşkuyla karşılandı.

Törende kendisine şiir okuyan 3 yaşındaki Arife Olcay Lap isimli küçük çocuğu kucağına alarak uzun süre seven ve çikolata veren Bakan Yıldırım, dana sonra Amasyalılar'a hitaben yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetinin az konuşup çok iş yaptığını söyledi. Bakan Binali Yıldırım, "Bu hükümetin yaptığı bir iş var; az konuşup çok iş yapmak. Sizde bunu istemiyor musunuz. Konuşanları bu ülke çok gördü. 50 senedir konuşanları biliyoruz biz. Konuş konuş arkası boş, çok çalışacağız az konuşacağız. Eserlerimiz konuşacak, biz konuşmayacağız. Bu hükümetin eserleri, AK Parti'nin eserleri konuşuyor. Bu ülkede 3 Kasım öncesi ve sonrası konuşuluyor. Çünkü siz karar verdiniz, bu ülkenin güçlü, istikrarlı, Türkiye'nin onuruna yaraşır bir hükümete ihtiyacı var dediniz. Bize görev verdiniz. Sizin verdiğiniz desteğe layık olacak şekilde, bu ülkenin 50 senedir ertelenen sorunlarını ortalığa çıkartıp çözmek oldu. Verdiğiniz desteğe pişman olmadığınıza göre biz size teşekkür ediyoruz ve desteğinizin bize heyecan vereceğini bilmenizi istiyoruz" dedi. 

KÖYDES hakkında da bilgiler veren Bakan Yıldırım, "Başbakanımız, 'Bu ülkedeki insanlarımız ülkenin dört bir yanında birinci sınıf vatandaş olacak ve bütün vatandaşlarımız bu ülkenin imkanlarından eşit bir şekilde faydalanacak. Ülkenin kaynakları, ülkenin sahibi olan vatandaşlara batı doğu demeden ulaştırılacak' dedi. Bunun için köy yolları projesini başlattık. Amasya'dan örnek vereyim; 2005 yılında ayrılan para 1 milyon YTL bile değildi, Amasya'ya 2006'da 19 milyon YTL para gönderdik. 83 yıllık cumhuriyet tarihinde artık bizim vatandaşımız, 'Yolumuz yok, içme suyumuz yok' demesin diye gönderdik. Bu Türkiye Cumhuriyeti insanının onuruna yaraşır bir şey değil. Bu proje 2006 yılında başladı ve beklenenin üzerinde başarılı oldu" diye konuştu. 

Yeni bir proje olan 'e devlet kapısı' projesinin nasıl işleyeceğini de açıklayan Yıldırım, "Yavaş yavaş devletin kapısına gitmekten vatandaşı kurtaracağız, bunun adımlarını atıyoruz. 2007 yılından itibaren Türkiye çapında kamu internet erişim merkezlerini kuruyoruz. Yavaş yavaş gelişen dünyada vatandaş işlerini bilgisayardan yapmaya başladı. Türkiye'de bundan geri kalamaz. Yıllardır eleştiriyoruz eleştiriyoruz, ama eleştirmeyi bırakıyoruz 'e' leştiriyoruz. Vatandaş işini bilgisayardan, devletin memurunun soğuk yüzünü görmeden halledecek. Böylece yollarda git gel, devletin kapısında yorgun düşmeyecek. Bunu bugün yarın yapamayacağız ama adımlarını atıyoruz. 2013 yılına kadar vatandaşımızın gerek devletle, gerek ticaretle olan işlerinin yüzde 50'sini istediği zaman istediği yerden bilgisayarından yapar hale gelmesini sağlayacağız. Bu bir hedeftir, bu bir iddiadır, hedefi olmayan ülkeler istedikleri noktaya varamazlar" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2006 Perşembe 19:02:27
Güncelleme :30 Kasım 2006 Perşembe 19:05:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?