5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Toplu sözleşmede mutlu son

Amasya Belediyesi ile Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Hizmet-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imza töreni yapıldı.

Törene, Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Salim Uslu, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan ve belediye çalışanları katıldı.

Belediye yönetimi olarak işçilere büyük önem verdiklerini belirten Başkan İsmet Özarslan, "Bir başarı varsa hepimizindir. Başarı A’dan Z’ye kadar birlik ve beraberlik içinde çalışmaktan geçer. Biz işçilerimize en modern imkanları sağladık. Taviz vermediğimiz tek bir şey var; hiç kimsenin yattığı yerden para almasına izin vermedik. İşe gelmeden bankamatikten para alanların önünü kestik. Herkesin bizim yöntemimize ayak uydurması ve Amasya’ya hizmet etmesi gerektiği şuuruna ve heyecanına kavuşması şarttır" dedi.

Türkiye’de yaşanan ekonomik büyümeden bahseden Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Salim Uslu ise "Türkiye 9.9’luk bir büyüme gerçekleştirmiştir. Bu özellikle Çin’in bütün dünyayı kasıp kavurduğu, bütün dünya pazarlarını ele geçirdiği bir dönemde Türkiye bakımından son derece önemli bir gelişmedir. Bu gelişmeye bakarak kendi siyasi tercihlerimiz ve duruşumuza göre politika belirlemek, tavır ve duruş gerçekleştirmek mümkündür. Eğer karşı partidensek bu rakamlara bakıp rakamların şişkinliğinden bahsedebiliriz, bunun çarşıya, pazara ve vatandaşa yansımadığından bahsedebiliriz. Yada eğer siyasi düşüncemiz müsaitse bu rakamlara bakıp ne kadar başarılı sonuçlar olduğunu da iddia edebiliriz. Bence burada ne aşırı övgüye, nede aşırı yergiye gerek yok. Kendimize haksızlık yapmayalım. Demek ki, Türkiye’nin kalkınma ve gelişme potansiyeli vardır. Kendimize haksızlık yapmadan, kendimizi yapıcı bir şekilde eleştirerek, bu büyüme trendinin devam ediyor almasına hepimizin katkı veriyor olması lazım. Çünkü bu ülke hepimizin ülkesi" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından sendika ve belediye yetkilileri bir araya gelerek içerisinde birinci 6 ayda net yüzde 13’lük artış, İkinci 6 ayda sosyal pakete yüzde 7, yevmiyeye yüzde 7 artış ve bu şekilde belediye çalışanlarının maaşında birinci 6 ayda ortalama 80 YTL, ikinci 6 ayda 50 YTL net artış sağlayacak olan toplu iş sözleşmesini imzaladı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2005 Cuma 13:24:07
Güncelleme :15 Nisan 2005 Cuma 13:39:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?