5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Torbacı asaleten atandı

Amasya Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü görevini vekaleten yürüten Ali Osman Torbacı görevine asaleten atanırken, yaptığı açıklamada Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü'nün çalışmalarını anlattı.

5302 Sayılı Özel İdare Kanunu gereğince köylerdeki tüm imar işlerinin İl Özel İdareleri'ne devredildiğini, Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü'nün yetkisinin bulunmadığını söyleyen Ali Osman Torbacı, "Amasya İl Müdürlüğü olarak 1 Nisan tarihi itibariyle köylerdeki imar işlerini Özel İdare Genel Sekreterliği'ne devretmiş bulunuyoruz. Vatandaşlarımız bu işlerle ilgili müracaatlarını artık Özel İdare Genel Sekreterliği'ne yapmaları gerekiyor" dedi.

Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü'nün çalışmalarını ve denetimi yapılan işleri anlatan Torbacı, "Merzifon 150 Yataklı Devlet Hastanesi inşaatı devam ediyor ve fiziki seviyesi yüzde 50 civarında. Amasya Güzel Sanatlar Lisesi inşaatının sözleşmesinin feshedilmesinden sonra yeniden ihale yapıldı ve bina 2008-2009 eğitim ve öğretim yılına yetiştirilmeye çalışılıyor. Gümüşhacıköy 200 öğrencilik yurt inşaatının fiziki seviyesi yüzde 50, 500 kişilik kapalı spor salonu inşaatının seviyesi yüzde 50 civarında ve bu iki inşaatı ağustos ayında hizmete açmayı düşünüyoruz" diye konuştu. Afet konutu yapılan afetzede hak sahiplerinin borçlarını peşin ödemeleri durumunda yüzde 10 indirim yapıldığını duyuran Torbacı, borçlarının taksitini 3 yıl üst üste yatırmayan hak sahiplerinin borçlarının hepsinin hemen tahsili yoluna gidileceğini belirtti.

.
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2008 Çarşamba 13:11:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet buşkun IP: 78.113.19.xxx Tarih : 28.05.2008 21:31:19

gec kalmis bir atama hayirli olsun