6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

Trafik canavarı hız kesti

Amasya'da 2008 yılında il genelinde meydana gelen trafik kazalarında önemli derecede azalma olurken, bunun en başlıca sebepleri arasında şehirlerarası yolların duble yol haline getirilmiş olması gösteriliyor.

Amasya Valisi Celalettin Lekesiz, düzenlediği basın toplantısında 2008 yılında il genelinde meydana gelen trafik kazalarıyla ilgili istatistiki bilgiler verdi. Her yıl binlerce insanın hayatını kaybetmesi, milyonlarca insanın yaralanıp sakat kalması ve milyarlarca lira ile ifade edilen ekonomik kayıpların trafik kazalarını küresel bir sorun haline getirdiğini, trafik kazalarının toplumun genelini ilgilendiren üzücü ve yıkıcı sonuçlarıyla öncelikli sorunların başında yer aldığını ifade eden Vali Celalettin Lekesiz,

"Trafik güvenliğinin sağlanması ve toplumsal bir sorun olan trafik kazalarının önlenmesi için kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum örgütlerine, basın yayın organlarına ve vatandaşlarımıza büyük görev ve sorumluluk düşmektedir. Türkiye'de her yıl binlerce trafik kazası olmasının ve bir o kadar kişinin hayatını kaybetmesinin ana sebepleri arasında hatalı sollama, aşırı hız, yakın takip, alkollü araç kullanmak ve emniyet kemeri kullanılmaması konuları yer almaktadır. Kazaların yaşanmaması için sürücülerin, yayaların ve yolcuların trafik kurallarını bir hayat tarzı olarak kabullenmesi ve kurallara uyma alışkanlığının kazandırılması gerekir. Bunun yolu ise eğitim ve denetimden geçmektedir. Trafik kazalarının önlenmesinde öncelikli tedbir trafik bilincinin vatandaşlarımıza kazandırılmasıdır. Kişiler arasında saygı temeline dayanan trafik bilinci kurallara uymayı, trafikte ölçülü, dikkatli ve sabırlı olmayı gerektirmektedir" dedi.

2008 yılında il genelinde 25'i ölümlü, 536'sı yaralamalı ve 933'ü maddi hasarlı olmak üzere toplam bin 494 trafik kazası meydana geldiğini, bu kazalarda 38 kişinin hayatını kaybettiğini, bin 267 kişinin de yaralandığını açıklayan Vali Lekesiz, "Sonuçları bir önceki yıla göre değerlendirdiğimizde 2008 yılında 2007 yılına göre maddi hasarlı kaza sayısında yüzde 39, yaralamalı trafik kaza sayısında yüzde 14 olmak üzere toplam trafik kaza sayısında yüzde 31, ölü sayısında yüzde 30 ve yaralı sayısında yüzde 10'luk azalma olmuştur. İstiyoruz ki, hiçbir vatandaşımızı trafik terörüne kurban vermeyelim. Vatandaşlarımız sakat kalmasın, ekonomik olarak ülke ekonomisine büyük kayıplar veren trafik kazaları hiç olmasın" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2009 Cumartesi 12:56:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?