6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

Trafo binası el sanatları atölyesi oldu

ESKİ TRAFO BİNASI EL SANATLARI ATÖLYESİ OLDU

Amasya Merkez Gökmedrese Mahallesi'nde bulunan atıl durumdaki eski trafo binası, Amasya Belediyesi, İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle açılan meslek edindirme kursları çerçevesinde el sanatları atölyesine dönüştü.

Amasya Belediyesi, İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle açılan meslek edindirme kursları, ev hanımlarına meslek edinmelerinin yanı sıra günlük 15 TL harçlık kazanmalarını sağlıyor. Gökmedrese Mahallesi'nde bulunan ve eskiden trafo binası olarak kullanılan 2 katlı binanın içi Amasya Belediyesi tarafından temizlenip, boyanırken, binada 25 kursiyere halı dokuma, 25 kursiyere ise takı tasarım kursu veriliyor.

Haftanın 5 günü süren kurslara katılan ev hanımları günlük 15 lira harçlık alırken, ev hanımlarının halı dokuma ve takı tasarımcılığı kursları sonrasında bir meslek sahibi olabileceklerine dikkat çeken Halk Eğitim Merkezi Müdürü Erhan Çanakçı, usta öğreticilerin Halk Eğitim Merkezi'nden, halı dokuma tezgahlarının Amasya Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi tarafından sağlandığını, malzemelerin ve kursiyerlerin harçlıklarının ise İŞKUR tarafından finanse edildiğini söyledi.

Amasya Belediyesi'nin kenar mahallelerde yaşayan ev hanımlarının ev işlerini yapmalarının yanı sıra meslek sahibi edinmelerine büyük önem verdiğini belirten Amasya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Erol Mutlu, 28 Eylül tarihinden bu yana ahşap boyama, folklorik bebek, el nakışları ve makine nakışları kursları açtıklarını, 100 kursiyerin bu kurslardan yararlandığını, birkaç gün içerisinde de Kurşunlu Mahallesi'ndeki eski su deposunun da takı tasarım ve halı dokuma kursu olarak hizmete gireceğini belirtti.

Herhangi bir sosyal güvencesi olmayan ev hanımlarının yararlandıkları halı dokuma kursunun 636 saat, takı tasarım kursunun 210 saat, ahşap boyama kursunun 200 saat, folklorik bebek kursunun 150 saat, el nakışları kursunun 696 saat ve makine nakışları kursunun ise 600 saat süreceği öğrenildi.

ESKİ TRAFO BİNASI EL SANATLARI ATÖLYESİ OLDU
ESKİ TRAFO BİNASI EL SANATLARI ATÖLYESİ OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2009 Pazartesi 16:33:03
Güncelleme :4 Kasım 2009 Çarşamba 23:00:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?