16
Mayıs
2024
Perşembe
AMASYA

Turist sayısında yüzde 70 artış

Geçen yılın ilk 4 ayında 32 bin 376 yerli ve yabancı turisti ağırlayan Amasya, 2007 yılının ilk 4 ayında ise 50 bin 685 ziyaretçiyi ağırlayarak yüzde 70'e yakın bir artış gösterdi. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından marka kent ilan edilmesinin ardından turizmin ivme kazandığı Amasya'ya ilk 4 ayda gelen ziyaretçi sayısı, bu seneki turizm sezonunda ziyaretçi patlaması yaşanacağının habercisi oldu. Bu artışta Ankara ve Samsun'da yürütülen tanıtım uygulamasının etkisi olduğunu belirten Amasya Valisi Celaleddin Lekesiz, önümüzdeki dönem Japonya başta olmak üzere Uzakdoğu ülkelerinde yapılacak olan turizm fuarlarına davet edildiklerini ve katılacaklarını söyledi. 

'Her Yerde Var Olmalıyız' parolasıyla yola çıktıklarını belirten Vali Lekesiz, Amasya Kalesi'nin modern bir şekilde ışıklandırılması için bir yıldır yürüttükleri projeye sponsor bulabilmek için yapılan çalışmalarda ümit verici bir gelişmenin olduğunu ifade ederek, “Bu projeye Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Başaran Ulusoy destek verecek” dedi. 

Vali Lekesiz, Amasya Kalesi’nin ışıklandırılmasıyla birlikte kalenin bir masal görüntüsüne kavuşacağını sözlerine ekledi.
iha
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2007 Cuma 12:20:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?