5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Turizm için tek yürek oldular

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kültür turizminde 'marka kent' olmaya aday illerin başında seçilen Amasya'da yöneticiler ve halk turizm için el ele verdi. 

15-22 Nisan Turizm Haftası etkinlikleri içerisinde protokol, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve kent sakinlerinden oluşan protokol Saraydüzü Kışlası Kültür Merkezi önünden Ziyapaşa Bulvarı Şehzadeler Gezi Yolu'na kadar yürüyerek, hafta boyunca yapılacak etkinliklerin ilkini gerçekleştirdi. 

Vali Celaleddin Lekesiz, Belediye Başkanı İsmet Özarslan, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Aksu, Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Kaya, Turizm Derneği Başkanı Serpil Saraçoğlu ve dernek üyeleri ile Amasyalıların katıldığı yürüyüşün sonunda Şehzadeler Gezi Yolu'nda halkoyunları gösterileri yapıldı. 

Gösteri öncesinde yaptığı konuşmada Amasya'nın Türkiye'nin olduğu kadar dünyanın da en önemli kültür turizmi merkezlerinden birisi olmaya aday olduğunu söyleyen Turizm Derneği Başkanı Serpil Saraçoğlu, "Öncelikle Amasyalılar sahip oldukları ve tartışılmaz kültür değerlerine sahip çıkmalı ve yaşanabilirliğini evrensel bir şekilde insanlıkla birleştirmesi gerekmektedir. Genel yönetimin yerel yönetimle olan ilişkilerine Amasyalıların da katılımcı olmaları gerekir. Amasya'ya yapılacak olan turizm yatırımlarında genel yönetimi temsil hakkı olan valilik, yerel yönetimi temsil hakkı olan belediye ve en önemlisi Amasyalılar adına Turizm Derneği olarak varız" dedi. 

Amasya'daki ören yerlerini 2006 yılında 163 bin kişi, 2007 yılında 230 bin kişi ve 2008 yılının ilk 3 ayında 31 bin 438 ziyaretçinin ziyaret ettiğini belirten Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Kaya, "Kentimizde son 3 yıldır gözle görülür bir canlılık yaşanıyor. Kentimizi turizmde marka kent yapma yolunda büyük bir tanıtım faaliyeti yürütülüyor. Kitap, CD, broşür ve afişlerle Amasya, Türkiye ve dünyanın gündemine sunuluyor. Hiç şüphesiz bütün bu çalışmalar meyvelerini verecek. Ancak unutmayalım ki devlet
vatandaşına yol açar, rehberlik yapar. Turizmi geliştirecek olan, hizmeti verecek olan Amasyalılardır. Bu noktada hedefimiz büyük olmalı" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2008 Salı 14:49:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?