15
Mayıs
2024
Çarşamba
AMASYA

Türk Eğitim-Sen: Sorunlar çözülmedi

Türk Eğitim-Sen Amasya Şube Başkanı Kamil Terzi, 2006-2007 eğitim ve öğretim döneminin birinci yarı yılının sona erdiğini, ancak bu dönemde de eğitimde yaşanan sıkıntıların çözülemediğini söyledi. 

Eğitim sorunlarına yeni sorunların eklendiğini belirten Kamil Terzi, okulların şiddet yuvası haline geldiğini ve suç makinesi yetiştiren kurumlara döndüğünü öne sürdü. Öğrenciler arasında madde bağımlılığının arttığını ifade eden Terzi, "Gencecik bedenler bir anda yitip gitmeye başladı. Öğrenciler şiddet kültürüyle beslenir oldu. Gerek eğitimciler, gerekse öğrenciler bu dönemde can güvenliğinden yoksun olarak eğitim ve öğretim yaptı" dedi. 

Öğrencilerin karneleri hayatlarının odak noktasına yerleştirmemesini isteyen Terzi, "Karne, başarının bir göstergesi olabilir ama başarının tamamı değildir. Ailelerde karnelerdeki kırık notlar için çocuklara baskı yapmamalıdır. Karne psikolojisi çocukları intihara kadar sürükleyebiliyor. Bu nedenle kırık notların altında yatan nedenler araştırılmalı ve çocuğun daha çok gayret sarf etmesi için destek olunmalıdır" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2007 Çarşamba 14:28:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?