5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Türk Eğitim-Sen'den uyarı

Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen Amasya Şube Başkanı Kamil Terzi, "Bu zamana kadar çözümsüzlüğün ve gerginliğin müsebbibi asla konfederasyonumuz olmamıştır, bundan sonrada olmayacaktır" dedi. 

Kamu-Sen'e bağlı sendikaların Amasya temsilcileriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, 15 Ağustos'ta başlayacak olan toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde Kamu-Sen tarafından yapılan istişare toplantısında önemli kararlar alındığını söyleyen Kamil Terzi, "Bu yıl 7. defa oturacağımız toplu pazarlık masasında hükümetin 'kaynak yok' mazeretinin konfederasyonumuz nezdinde kabul edilebilir hiçbir gerekçesi bulunmamaktadır. Toplumun belirli kesimlerine kaynak aktarırken hiçbir çekince görmeyen yetkililerin, kamu çalışanlarının da ekonomik sorunlarını çözecek düzeyde bir artış yapma zorunluluğu bulunmaktadır. Türkiye Kamu-Sen olarak bizler kamu çalışanları adına ekonomik büyümeden ve artan milli gelirden hak ettiğimiz payı istiyoruz" diye konuştu. 

Kamu görevlilerinin devletin verdiği ağır sorumluluk gerektiren görevleri yerine getirdiklerini, buna rağmen yetkililerden kabul edilemez bir ücret değil, insanca bir yaşama yetecek adil bir ücret istediklerini açıklayan Kamil Terzi, "Daha önce yapılan 6 toplu görüşmenin 5'inde uzlaşma sağlanamamış ve taraflar Uzlaştırma Kurulu'nun görüşüne başvurmuşlardır. Ancak kamu işveren tarafı ve hükümet kurulun hiçbir kararını kabul etmemiştir. Kurulun kararları kabul edilmeyerek uzlaştırma mekanizması da yok edilmektedir. Kurulun işlevsel hale gelmesi ancak kararların bağlayıcı olması ile mümkündür. Uzlaştırma Kurulu kararlarının bağlayıcılığının sağlanması ve hayata geçirilmesi için gerekli yasal düzenleme derhal yapılmalıdır" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2008 Çarşamba 18:33:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?