5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Türker basınla buluştu

MASUM TÜRKER'DEN AMASYA'DA AÇIKLAMA

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Türkiye'de yargının ideolojik görüntüye büründüğünü iddia etti.

Seçim gezileri çerçevesinde Amasya'da basın mensuplarıyla buluşan ve açıklamalarda bulunan Türker, "Yargı yavaş yavaş ideolojik bir görüntüye bürünüyor. En yakın zamanda yaşadığımız olaylardan birisi basılmayan kitapların bile toplatıldığı, bu kitapların belli kesimler tarafından gözden geçirilip düzeltildiği aşamada ele alınmış olması ve bu konuda yargının adeta bir terörist faaliyet gibi bu kitapları değerlendirmesi fevkalade üzücüdür" dedi.

Yargıyı ideolojik davranmaktan çıkaracak, bağımsız ve tarafsız hale getirecek yasal düzenlemelerin bu dönemde bütün partiler tarafından gündeme alınması gerektiğini vurgulayan Türker, "Aslında bugün bu yargının tarafsızlığını önleyen özel mahkemeler ve özel savcılık sistemi 2005 yılında AK Parti ve CHP'nin müştereken kararlaştırdıkları ve onların eseri olan bir uygulamadır. Eğer Türk Ceza Yasası'nın bu ilgili hükümleri ile ilgili tutanak dergisi incelenirse görülecek ki AKP kendi ideolojisi için bu

düzenlemeyi getirdi ama Cumhuriyet Halk Parti'nin sözcüsü de mecliste yaptığı konuşmada bu düzenlemeyi övdü. Böylesi bir düzenlemenin mükemmel olacağını söyledi" diye konuştu.

Yargının çözülmesi gererken sorunlarının olduğuna değinen Türker, "Yargının gecikmeden sağlanması günümüzün en önemli sorunlarından birisidir. Özellikle iki yıldır, bir buçuk yıldır tutuklanmış olan bazı aydınların, gazetecilerin hala iddianamesinin bile yazılmamış olması buradaki tıkanıklığı ve tarafsızlığın yitirildiğini açıkça ortaya koyuyor" şeklinde konuştu.

Büyük Amasya Oteli'ndeki açıklamaya DSP Amasya İl Başkanı Kazım Yıldırım ile DSP Amasya milletvekili adayları Alaaddin Bayram, Hamdi Yıldırım ve Dursun Duran da katıldı.

MASUM TÜRKER'DEN AMASYA'DA AÇIKLAMA
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2011 Pazartesi 19:14:05
Güncelleme :17 Mayıs 2011 Salı 14:32:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?