7
Mayıs
2024
Salı
AMASYA

Türkiye'nin en kaliteli okulu

Amasya Fatih İlköğretim Okulu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 'Yılın Kaliteli Okulu' ödülüne layık görüldü.


Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirmede 81 il birincisi arasından 56 okul değerlendirmeye kalırken, bu okullardan 19 tanesi de saha değerlendirmesine kaldı.

Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri tarafından yapılan saha değerlendirmesi sonucu Türkiye genelinde 'Yılın Kaliteli Okulu' ödülünü almaya hak kazanan Fatih İlköğretim Okulu, 17 Haziran'da düzenlenen törenle ödülünü aldı.


Okul Müdürü Şahin Gümüş, okul öğretmenleri ve çalışanlarının yanı sına okul aile birliği üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, "Fatih İlköğretim Okulu 2004-2005 eğitim ve öğretim yılında açılmış olmasına rağmen kısa sürede böyle güzel bir başarıyı yakaladı. 2006-2007 öğretim yılında 'Ekip' kategorisinde teşvik ödülüne layık görülmüştü. Bu senede okulumuz 'Yılın Kaliteli Okulu' ödülüne layık görüldü. Kısa sürede bu başarıyı yakalayan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum" dedi.


Milli Eğitim Bakanlığı Eğitimde Kalite Ödülü Modeli'nin kriter ve göstergeleri esas alınarak okullarda ve kurumlarda öz değerlendirme, iyileştirme ve geliştirme çalışmaları yapılıyor. Bu çalışmaları takiben okul ve kurumların gerek iyileştirme, geliştirme ve problem çözme ekipleri, gerekse öz değerlendirme çalışmaları, geliştirilen kriter ve göstergeler bağlamında değerlendirilirken, Türkiye genelinde dereceye giren kurumlar ve ekipler ödüllendiriliyor. 4 yıldır uygulanan model çerçevesinde saha incelemesine kalan 19 kurum arasında 'Yılın Kaliteli Okulu' kategorisinde Amasya Fatih İlköğretim Okulu Türkiye birincisi olurken, İzmir Bornova Mesleki Eğitim Merkezi ikinci, Tekirdağ Anadolu Lisesi üçüncü oldu.

İha
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2009 Salı 16:05:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?