5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

TÜRSAB'tan Amasya çıkarması

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, "Ülke genelinde kültür turizmine yöneliş var, bunun başka çaresi yok. Değerlere sahip çıkmanın zor ama güzel olduğunu öğrenmeye başladık" dedi.

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, eski başkan Özcan Yuvalı ve TÜRSAB üyesi seyahat acentelerinin yetkililerin oluşan 46 kişilik ekip, Amasya'ya gelerek kentin tarihi ve turistik yerlerini gördü. Amasya'ya gezmek için değil, borçları olduğu için geldiklerini ifade eden Başaran Ulusoy, 2 gün sürecek Amasya ziyaretinde önemli görüşmeler yaparak kentin turizm geleceğine katkıda bulunacaklarını söyledi.

'Kültür başkenti' olarak adlandırdığı Amasya'da bir kültür sempozyumu yapmayı amaçladıklarını belirten Ulusoy, "Amasya tarihin yattığı değil, tarihin yaşadığı bir kent. Yaşayan tarihi iyi şekilde anlatmak tanıtımda başarılı olan seyahat acentelerinin işidir. Ülkemiz 25 milyon misafir ağırlayacak, 20 milyar dolara yakın döviz gelecek ama en önemlisi içeride benim vatandaşıma ülkemi öğretmek. İnsanlar bu güzellikleri görürseler yaşatırlar, korurlar, görürseler kendi malları gibi sahip çıkarlar. Türkiye'nin 81 vilayeti birbirinden farklı ama Amasya yaşatmış olduğu medeniyetler bakımından, Osmanlı'nın önemli kentlerinden birisi ve şehzadelerin, padişahların yetiştiği bir yer. Amasya taşra değil, başlı başına bir başkenttir. Amasya kültür başkenti, kültür şehri. İnsanların gelip rahatlıkla gezebileceği önemli kentlerden birisi" diye konuştu.

Amasya ziyaretinde Belediye Başkanı İsmet Özarslan'ı ziyaret eden Başaran Ulusoy ve TÜRSAB yönetimi, daha sonra Amasya'nın tarihi ve doğal güzelliklerini gezdi. Ulusoy ve ekibine Vali Yardımcısı Ayhan Durmuş ve Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Kaya eşlik etti.

.
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2008 Cuma 15:25:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nuray sarı IP: 88.229.60.xxx Tarih : 16.05.2008 19:10:50

Amasyamız için gerçekten çok sevindirici bu ziyaret.İnşallah güzel şeyler olur.Şehzadeler diyarına hoş geldiniz şeref verdiniz.Saygı ve Selam olsun sizlere