5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Umre kayıtları başlıyor

Amasya Müftüsü İsmail İpek, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu yıl umre kayıt sisteminde bir takım değişiklikler yaptığını söyledi.

Umre kayıt sistemindeki değişiklikler arasında her tura bir banka kodunun verilmesi ve umreci adayının bu kodla bankaya para yatırarak daha sonra müftülüklerden kaydını tamamlamasının bulunduğunu bildiren İpek, “2012 yılı umre organizasyonunda yapılan bir diğer değişiklikte bu sene otel tiplerinden ayrı olarak, 20 günlük normal, 20 günlük ekonomik ve 14 günlük ekonomik olmak üzere 3 tür konaklama öngörülüyor. 2012 yılı umre fiyatları 895 ile 1530 Avro arasında değişmekte olup para yatırma ve kayıt işlemleri 02 Ocak 2012 Pazartesi günü başlayacaktır” dedi.

Umrenin hacdan farklı olarak daha geniş bir zaman diliminde yapılan bir ibadet olduğunu ve Suudi Arabistan Krallığı Hac Bakanlığı'nca her yıl hac mevsiminden sonra umre takvimi ilan edildiğini hatırlatan Müftü İpek, “Genel olarak anılan ülke dışından umre yapmak isteyenlere ancak belirlenen tarihler içinde vize verilmektedir. Buna göre, 2012 yılı umre çıkışları Şubat ayından itibaren başlayıp Ramazan ayının bitimine kadar devam edeceği tahmin edilmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı'nca 2012 yılında ilk umreye gidişler 11 Şubat 2012 olarak planlamıştır. Diğer İslam ülkelerinde olduğu gibi Türkiye'de de kontenjan darlığı nedeniyle ikinci kez hacca gidilemediğinden, umre talebi her geçen yıl artmaktadır. Dolayısıyla maddi ve manevi hayatını gözden geçirmek açısından, imkanı olanların umreyi tercih etmeleri önemli bir fırsattır. Kayıtların ana hatlarıyla belirlenmesi ve vatandaşlarımızın tercih ettikleri turda umreye gidebilmeleri için umre kayıtları bahar dönemi, yaz dönemi ve Ramazan dönemi olmak üzere üç önemli zaman dilimine ayrılmıştır. Böylece kutsal yolculuğa niyet eden vatandaşlarımız, birlikte gitmek istedikleri yakınlarıyla il, ilçe müftülüğüne veya cami görevlilerimize başvurarak gerekli bilgileri alabileceklerdir” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2011 Perşembe 13:52:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?