5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Üniversite için geri dönüş yok

Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan, belediye yönetimini devraldıktan sonra startını verdikleri mega projelerde gelişmelerin yaşandığını belirterek, "Amasya’nın mega projeleri artık hız kazandı, herşey Amasyalılar için" dedi.

Düzenlediği basın toplantısında Amasya için büyük önemi olan projelerdeki gelişmeler hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı İsmet Özarslan, "Amasya Üniversitesi, yapılması planlanan 16 üniversite arasında ve meclise sevk edildi. Amasya’nın artık gündemden düşmesi mümkün değil. Yapılacak üniversiteler içiresinde ilk sırada. Dağalgaz projesinde güzergah tespit projesi resmen başladı. 2. etab olan doğalgaz boru döşeme hattının ihaleside bugünlerde yapılacak. Çevreyolu projesinde önemli gelişmeler var. 8 Temmuz 2005 tarihinde ihalesi yapılacak ve Ağustos ayında da kazma vurulacak" diye konuştu.

10 gün boyunca çeşitli etkinlikler ile kutlanan 12 - 22 Haziran Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Haftası etkinliklerinin dolu dolu kutlandığını söyleyen İsmet Özarslan, "Kutlamalar çerçevesinde kentimize gelen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç’un kentin projelerine büyük önem ve destek verdi. Yapılması planlanan Saraydüzü Kışlası’nın yeri belirlendi. Ferhat Su Kanalı, Amasya Kalisi, Kral Kaya Mezarları’nın onarımı için gerekli paralar Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne gönderilecek. Bunun Yanısıra yine kutlamalar için kentimize gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’da Amasya’da Bilişim ve Teknoloji Lisesi yapılması için talimat verdi" şeklinde konuştu.

Başkan Özarslan, 10 gün boyunca süren etkinliklerin çok uzun olduğunu söyleyerek, "İleriki yıllarda bu etkinliklerin süresini 3 güne indirmeyi ve dolu dolu geçirmeyi planlıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2005 Perşembe 15:54:14
Güncelleme :27 Haziran 2005 Pazartesi 17:50:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?