22
Mayıs
2024
Çarşamba
AMASYA

Üniversiteden teröre tepki

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde Kocatepe Jandarma Karakol Komutanlığı'na yapılan hain saldırıyı kınayan Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Eren, "Kocatepe Karakolu'na yapılan hain saldırı aslında cumhuriyetimize, bağımsızlığımıza ve üniter yapımıza sıkılmış bir kurşundur" dedi. 

Rektör Prof. Dr. Zafer Eren, kimliğini ortaya koyamamış emperyalist güçlerin maşası hainlerin bu saldırılarının hiçbir insan toplumunun yararına olmayacağını ifade eden Prof. Dr. Eren, "Şanlı tarihimiz boyunca nasıl başımız dik ise, bugün de hainleri sevindirmemek için dimdik ayakta olduğumuzu göstermeliyiz" diye konuştu. 

Amasya Üniversitesi Senatosu olarak tüm şehit anne ve babalarına başsağlığı dileyen Prof. Dr. Eren, "7 evladını yitiren Türk Silahlı Kuvvetlerimizin komutanlarına ve değerli mensuplarına başsağlığı diliyor, birlik ve beraberlik içerisinde çağdaş, demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyetimizin geleceğine güvenle bakıyor, bu haince saldırıların bizi yolumuzdan alıkoymayacağını bir kez daha haykırıyoruz" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2007 Perşembe 12:15:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?