5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Üniversiteden TSK'ya destek

Amasya Üniversitesi Senatosu, Kuzey Irak'ta bölücü örgüt mensuplarına yönelik yürütülen operasyonda Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) başarılar diledi.

Yapılan yazılı açıklamada, 'Güneş' operasyonuyla Kuzey Irak'a giren Türk ordusunun cumhuriyete göz dikmiş hainlere karşı mücadele verdiği belirtilirken, yapılan bu operasyonda yaşamlarını feda ederek şehit olan askerlere rahmet, ailelerine başsağlığı dilendi.

Ulusal barış ve bütünlüğe göz dikenlerin her zaman gereken cevabı alacağının bildirildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Yüreğimiz kan ağlıyor. Dileğimiz daha fazla can kaybı olmadan bu operasyonun başarıyla sonlanması ve yanlış yola giren bölücü hainlerin kahraman Silahlı Kuvvetlerimize teslim olmasıdır. Amasya Üniversitesi Senatosu olarak çağdaş, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olan cumhuriyetimizin üniter yapısına ve ulusal bütünlüğümüze göz diken bölücü hainlere bir kez daha sesleniyoruz, Türkiye Cumhuriyeti bir bütündür, parçalanamaz ve parçalanamayacaktır. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah
arkadaşları tarafından kurulan bu cumhuriyeti yıkmaya hiçbir kişi, kurum veya ülkenin gücü yetmemiştir ve yetmeyecektir. Çünkü hepimiz Mustafa Kemal'in birer neferiyiz, gerektiğinde bu ülkeyi canımız pahasına korumasını da biliriz."

iha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2008 Salı 13:10:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?