5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Üniversiteye spor kompleksi

Amasya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'nda açık ve kapalı spor tesislerinden oluşan kompleksin temeli atıldı.

Vali Celalettin Lekesiz, Garnizon Komutan Vekili Albay Gürcan Ünal, Belediye Başkanı İsmet Özarslan, Rektör Prof. Dr. Zafer Eren, üniversite kadrosu ve öğrencilerin katıldığı tören ile Meslek Yüksekokulu'nun bahçesinde bulunan alanda yapımına başlanılan kapalı ve açık spor tesislerinden oluşan kompleksin temeli atıldı.

Kafeterya, tribün, basketbol ve voleybol sahalarından oluşan kompleksin yaklaşık 600 bin YTL'ye mal olacağını açıklayan Rektör Zafer Eren, "Ana kampüsümüz hazırlandığında hali hazırda şehir merkezinde kullandığımız birimlerimiz ana birimlerimiz olarak eğitime devam edecek. Meslek Yüksekokulu, Eğitim Fakültesi, Sağlık Meslek Yüksekokulu, Fen Edebiyat Fakültesi kampüslerimiz aynen yerinde kalıp devam edecek. Bu çerçevede Meslek Yüksekokulu yerleşkesinde yaklaşık 600 bin YTL'lik bir spor kompleksi yapıyoruz ve öğrencilerimizin hizmetine sunacağız" dedi.

Üniversitelerin gençlerin hayatta söz sahibi olabilmesi için, sosyal alanda kültürel ve sportif alanlarda kendilerine keşfetmeleri için hayata hazırlayan bir eğitim yuvası olduğunu belirten Vali Celalettin Lekesiz, "Türkiye'nin sahip olduğu genç nüfus geleceğe iyi hazırlanırsa Türkiye için müthiş bir fırsat olur, ülkeler arası rekabette fırsat olur" diye konuştu.

Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin halkoyunları gösterilerinin ardından spor kompleksinin temeli atıldı.

iha
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 16:28:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?