4
Mayıs
2024
Cumartesi
AMASYA

'Unutkan doktorun kurbanı oldu'

Amasya Devlet Hastanesi'nde, ameliyat sırasında karnında cerrahi pens unutulan ve bu şekilde 3 yıl yaşadıktan sonra 1 Kasım'da ağrılar üzerine getirildiği Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde dün yaşamını yitiren 63 yaşındaki Mahmut Yıldız'ın ailesi, hastane ve ameliyatı gerçekleştiren doktor hakkında dava açacak. 

Amasya merkeze bağlı Sanalan Köyü'nde oturan bir çocuk babası Mahmut Yıldız, 3 yıl önce karın bölgesindeki ağrılar yüzünden Amasya Devlet Hastanesi'ne giderek muayene oldu. Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Polikliniği'nde Opr. Dr. B.Ç. tarafından yapılan muayenede karnında taş olabileceği belirtilerek ameliyata alındı. Ameliyat sırasında ise Yıldız'ın karnında cerrahi pens unutuldu. Bu şekilde 3 yıl yaşayan Mahmut Yıldız, 1 Kasım Çarşamba günü şiddetli ağrılar çekmeye başlayınca Turhal Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Çekilen röntgen filminde Yıldız'ın karnında yabancı cisim olduğu anlaşıldı. Amasya Devlet Hastanesi'ne sevkedilen Yıldız'ın bir kez daha röntgen filmi çekildi. Aynı cisime burada da tespit edilince Yıldız Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Kenan Erzurumlu tarafından hemen ameliyata alınan Yıldız'ın karnından cerrahi pens çıkarıldı. Ancak Mahmut Yıldız, mekanik organ yetmezliğine bağlı olarak meydana gelen böbrek çürümesinden dolayı hayatını kaybetti.

Kayınpederi Mahmut Yıldız'ın doktor hatasından öldüğünü söyleyen 41 yaşındaki İsmail Yıldız, Amasya Devlet Hastanesi ve ameliyatta pensi karnında unutan Dr. B.Ç. hakkında pazartesi günü dava açacağını söyledi. İsmail Yıldız, “Kayınpederim unutkan doktor yüzünden öldü. Bu ölüm cezasız kalmayacak. Sorumlular hakkında yüklü bir maddi manevi tazminat davası açacağız” dedi.

Bu arada ameliyatı gerçekleştiren ve hastanın karnında cerrahi pens unuttuğu iddia edilen Dr. B.Ç, gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.


Hürriyet
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2006 Pazar 19:37:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?