22
Mayıs
2024
Çarşamba
AMASYA

Uyuşturucu operasyonu: 8 gözaltı

Amasya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından Amasya'nın Merzifon ve Samsun'un Terme ilçelerinde uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen "Cam kılıf" ve "Servis ağı" isimli operasyonlarda 8 kişi gözaltına alındı. 

Edinilen bilgiye göre, A.E. isimli şahsın S.Y. ile birlikte Samsun'un Terme İlçesi'nden S.A. ve İ.K. isimli şahıslardan satın aldığı esrar maddesini bizzat ya da E.A. ve H.B. aracılığıyla esrar içicisi oldukları tespit edilen H.Ş., M.D.N., G.K., C.Y., V.Ç., N.U., Ş.K. ve E.Ş. isimli şahıslara sattığı, aynı zamanda A.E. isimli şahsın ikametinde S.Y. ile birlikte esrar partisi düzenleyerek uyuşturucu madde kullanımına yer temin ettiği ve 2 şahsın Samsun'dan esrar maddesini A.D.'nin aracılığıyla getirdikleri tespit edildi. A.E. ve S.Y.'nin Samsun'da bulunan S.A. ile irtibat kurarak Samsun'a gidecekleri bilgisinin alınmasından sonra düzenlenen operasyonda, şahısların içerisinde bulundukları otomobil durduruldu. Otomobilde yapılan aramada, 72 gram kubar esrar ele geçirildi. 

Merzifon'da yapılan ikinci operasyonda, A.E.'nin yönlendirmesi ile Samsun'un Terme İlçesi'nden uyuşturucu madde satın alıp Merzifon'a gelen S.Y. ve otomobilin sahibi A.D. yakalandı. Şahıslarla birlikte 371 gram esrar ele geçirildi. Operasyonlarda A.E., E.A., B.B. ve H.B. Merzifon'da yakalanırlarken, S.A. ve İ.K. isimli şahıslarda Samsun'un Terme İlçesi'nde yakalanarak Merzifon'a getirildi. Gözaltına alınan A.E., S.Y., S.A., İ.K., E.A., H.B., A.D. ve B.B. isimli şahıslar, adli makamlara sevk edildi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2007 Perşembe 10:47:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?