4
Mayıs
2024
Cumartesi
AMASYA

Vali Erhan Tanju esnafın dertlerini dinledi

Amasya Valisi Erhan Tanju, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) ile Ziraat Odası’nı ziyaret edip, oda başkanlarından çalışmalar hakkında bilgiler aldıktan sonra sorunları dinledi.


ESOB Başkanı Hatay Karaman, Amasya genelinde 35 meslek odası ve merkezde 11 meslek odası bulunduğunu, 750 üye tarafından 3 trilyon 250 milyar liralık kredi kullanıldığını hatırlatarak, esnafların sorunlarını Vali Erhan Tanju’ya iletti. Hatay Karaman, "Devletin bazı konularda ticaret yaptığına inanıyoruz. Örneğin Öğretmenevi, Orduevi, TEDAŞ gibi kurumlarda üyeler dışında ticaret yapılıyor. Böylece haksız rekabet ortaya çıkıyor. Biz bunu duyurmaya çalıştık. Sizden de bu konuda yardım istiyoruz" dedi.


Haksız rekabeti kurallar içerisinde önlemeye çalışacaklarını ifade eden Vali Erhan Tanju, bu konunun belli bir düzene sokulacağını söyledi. Daha sonra Ziraat Odası’na geçen Vali Tanju, burada Ziraat Odası Şube Başkanı Mehmet Baş’tan bilgiler aldı. Sorunları anlatan Mehmet Baş, "Çiftçi zor durumda. Buğday para yapmadı. Bazı bölgelerde kuraklık ya da don yüzünden kayıplar yaşadık" diye konuştu.

amasya
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2004 Pazartesi 15:32:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?