7
Mayıs
2024
Salı
AMASYA

Vali girişimcilere moral verdi

Amasya Valisi Celalettin Lekesiz, 2 terzinin bir araya gelerek kurdukları tekstil firmasını ziyaret ederek, istihdama ve kent ekonomisine sağladıkları destekten ötürü genç girişimcileri tebrik etti.


Amasya'da bir araya gelen Mustafa Bekmezci ve Necla Cüceoğlu isimli terziler, güçlerini birleştirerek hiçbir destek ve kredi almadan tekstil firması kurup, yaklaşık 15 kişiyi istihdam ederek, yurt dışına okul forması üretmeye başladılar. Kendi imkanları ile kurdukları tekstil firmasında okul ve iş üniforması üreten Mustafa Bekmezci ve Necla Cüceoğlu'nu ziyaret eden Vali Celalettin Lekesiz, cesaretli girişimcileri tebrik etti.


Defterdar Baki Çelik, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Mürsel Kuloğlu, Emniyet Müdürü Mustafa Doğan Kılınç ve Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü ile birlikte tekstil firmasını gezen Vali Lekesiz, "İstihdam edilen 1 kişinin devlete maliyeti 260 bin lira. Siz burada bu kadar insanı istihdam ederek çok önemli bir iş yapıyor ve devletin sırtından önemli bir yükü alıyorsunuz" dedi. Girişimci terzilere tavsiyelerde bulunan Vali Lekesiz, işlerini iyi yaparak kalıcı olmalarını, sadece iç piyasa ile yetinmeyip dış piyasaya da açılarak emin adımlarla ilerleyip büyümeleri, büyürken geçmişi unutmamalarını istedi

İha
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 13:28:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa bekmezci IP: 88.254.199.xxx Tarih : 2.04.2009 18:11:36

işde iş hayatı böyle bişiy teşekkürler sayın valim.emniyet müdürüm.we sayın defdardar.baki çelik beyefendi.sizi daim olarak yanımızda görmek isteriz.