6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

Vali Lekesiz'e veda konseri

Son çıkan Valiler Kararnamesi ile Hatay'a atanan Amasya Valisi Celalettin Lekesiz'e, Amasya Belediyesi Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Korosu tarafından veda konseri verildi.


4 yıl önce Amasya Valiliği görevine başladıktan sonra görev yaptığı süre içerisinde hem kendi çocuklarının müzik eğitimine hem de Amasya'da ki musiki kültürüne büyük önem veren Vali Celalettin Lekesiz, Türk sanat musikisi repertuarına yeni eserler kazandırmak amacıyla düzenlenen Altın Elma Beste Yarışmaları'na büyük önem verirken, hem de Amasya Belediyesi Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Korosu'nun düzenlediği konserleri kaçırmayarak Türk sanat müziğine olan tutkunluğunu her fırsatta ortaya koyuyordu.


Türk sanat müziğine olan tutkusu çocukluk yıllarından gelen bu tutkusundan ötürü piyano kursları almış, kendisi gibi oğlu Muzaffer Lekesiz'in de bir enstrüman çalmasını isteyen Vali Lekesiz, oğlunu ut kurslarına yazdırmıştı. Türk sanat müziğine olan tutkusu herkes tarafından bilinen Vali Lekesiz'in Hatay'a tayininin çıkmasından sonra Amasya Belediyesi Türk Sanat Müziği Korusu Vali Lekesiz için bir veda konseri düzenledi. Tarihi Bimarhane'de düzenlenen konsere Vali Celalettin Lekesiz, Tuğgeneral Mustafa Canatan, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Emniyet Müdürü Mustafa Doğan Kılınç ve Amasyalı musiki severler katılırken, konser veren korunun içerisinde Vali Lekesiz'in oğlu Muzaffer Lekesiz de udi olarak yer aldı.
 

İha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2009 Cumartesi 13:50:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?