4
Mayıs
2024
Cumartesi
AMASYA

Vali Tanju'dan yeşil doku uyarısı

Amasya Ticaret ve Sanayi Odası’nı (TSO) ziyaret eden Vali Erhan Tanju, Amasya’da yeşil alanların korunması gerektiğini söyledi.

TSO Başkanı Muammer Gedik, TSO Meclis Başkanı Önder Namlı ve oda yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen Vali Erhan Tanju, yeşil alanların Amasya’ya farklı bir güzellik kattığını belirtti. Yeşil dokunun korunması gerektiğini söyleyen Vali Tanju, "Tarım eşittir yeşil kuşak olarak anlamalıyız. Tarım Amasya için ayrı bir güzellik. Amasya, yeşil alanı biraz kaybetmiş. Bundan sonra yeşil alanlara dikkat edilmesi gerek. Yoksa çok geç olabilir. Amasya’nın adını, tarihi ve kültürel alanda duyurmak gerek. Amasya, çoğu yerde tarihi ve kültürel dokusu ile anılıyor. Ama betonlaşma oldukça, tarihi ve kültürel değerler olmaz. Dikkat edilmezse Amasya elden çıkabilir. Kötü imarlaşmalardan dolayı Türkiye’de bazı iller kayboldu. Amasya daha elden çıkmadı ama çıktımı bir daha geri gelmez. Tabi imar bozukluğunda kamu kurum ve kuruluşlarının da büyük etkisi var. Bazı resmi binaların görünümü mimariyi bozuyor" dedi.

Amasya’nın resimlerinin bilboardlara asılarak şehir girişlerine konulacağını da ifade eden Vali Tanju, eğitime de büyük önem verilmesi gerektiğini söyledi. Tanju, "Eğitim ve öğretimin belli bir seviyeye gelmesini sağlamalıyız. Bu bölgede çocuklarımızın geleceği eğitimde. Gelecekleri tahsile bağlı" diye konuştu.

amasya
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2004 Perşembe 12:18:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?