7
Mayıs
2024
Salı
AMASYA

Validen dünya ikincisine altın

Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz, kendisini ziyaret eden dünya ikincisi milli güreşçi Sezar Akgül'e altın hediye etti.

Danimarka'da yapılan Büyükler Dünya Şampiyonası'nda grekoromen stilde dünya ikincisi olan Sezar Akgül, Gençlik ve Spor Müdürü Celalettin Kapçak, Güreş İl Temsilcisi Arif Güler ve kendisini yetiştiren güreş antrenörü Ahmet Kara ile birlikte Vali Halil İbrahim Daşöz'ü ziyaret etti.

Güreş kariyerinde Türkiye şampiyonluklarının yanı sıra 2007 Büyükler Dünya Şampiyonası dünya ikinciliği, 2007 Gençler Dünya Şampiyonası dünya ikinciliği, 2008 Büyükler Avrupa Şampiyonası Avrupa üçüncüsü, 2009 Akdeniz Oyunları birincisi, ve son olarak 2009 Danimarka Büyükler Dünya Şampiyonası dünya ikinciliği bulunan 21 yaşındaki Sezar Akgül, güreşe ilk başladığı memleketi Amasya'da Güreş Eğitim Merkezi'nde 6 yıl eğitim gördükten sonra Ankara Tedaşspor'a transfer oldu.

Güreş Milli Takımı'nın önemli isimlerinden olan 55 kilo güreşçi Sezar Akgül son yapılan şampiyonada ilk turda İsveçli Wıld Urs'u, ikinci turda Azeri Sevdimov Namig'i yenerek çeyrek finale çıktı. Çeyrek finalde Koreli rakibi Kim Hyo Sub'u son 2 saniye kala yaptığı çift salto ile yenerek yarı finale yükselen Sezar Akgül, yarı finalde Rus rakibi Victor Lebedev'i yendi ve finalde Kuzey Koreli rakibine yenilerek dünya şampiyonluğunu kaçırıp dünya ikinciliğiyle yetindi.

Genç güreşçi Sezar Akgül'ün önündeki tek hedefin dünya şampiyonluğu olduğunu, bu zamana kadar bir çok başarıya imza atan Sezar Akgül'ün üst düzey bir sporcu olduğunu ve Türkiye'nin ve Amasya'nın gururu olduğunu ifade eden Vali Halil İbrahim Daşöz, genç güreşçiyi ve onu yetiştiren hocası Ahmet Kara'yı altın ile ödüllendirdi.

Sezar Akgül, asıl isminin Sezer olduğunu, fakat kimlik kartında Sezar yazdığını, bu yanlışlığın nüfus memurunun dalgınlığından kaynaklandığını ifade etti.

 

iha
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2009 Pazartesi 15:35:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?