7
Mayıs
2024
Salı
AMASYA

Vali'den örnek öğrencilere ödül

Amasya Valisi Celalettin Lekesiz, 'Okuyan Amasya' kampanyası çerçevesinde kitap okuyarak arkadaşlarına örnek olan öğrencilere ödül verdi.


Kütüphaneler Haftası etkinlikleri içerisinde düzenlenen programa katılan Amasya Valisi Celalettin Lekesiz, Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, daire müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı programda Amasya'nın en büyük kütüphanesi olan Bayezid İl Halk Kütüphanesi hakkında bilgiler veren Kütüphane Müdürü Mustafa Gül, "1925 yılında Türkiye7de açılan ilk kütüphanelerden birisi olan Bayezid İl Halk Kütüphanesi 7 bin 500 tanesi nadir elyazması ve basma eser olmak kaydıyla 40 bin adet çeşitli tür ve konulardaki eserleri ile okuyuculara hizmet veriyor" dedi.


Amasya'da başlatılan 'Okuyan Amasya' kampanyası kapsamında kentte kitap okuma alışkanlığının geliştirildiğini, öğrenciler kadar velilerin de kitap okuma alışkanlığı kazandığını ifade eden Vali Celalettin Lekesiz, "Akşamları evimizde veliler olarak çocuklarımıza üvey evlat muamelesi yapıyoruz, hiçbir iletişim yok. Yorulmadan dinlenmeyi alışkanlık haline getiren Türk insanı, okumadan seyretme alışkanlığına kaptırdı kendisini. Çocuğun her hamlesinde 'evladım bir dakika ajansı dinliyorum' diyoruz. Aynı tabloyu sürekli yaşayan çocuk aynı soruyu bir daha sormuyor. Soru sorma cesaretini kaybediyor ve evde iletişimsizlik başlıyor. Artık bu tablo bu tür kampanyalarla yavaş yavaş değişiyor. Okumak insanı değiştiriyor, geliştiriyor ve derinleştiriyor" diye konuştu.


Okuyan Amasya Kampanyası'nda asıl hedefin genç nesil olduğunu belirten Vali Lekesiz, "Şu ana kadar Amasya'da okullarımıza 175 bin adet kitap dağıtımı yapıldı. Okullarımız ilk defa bu kadar kitapla ilk defa buluşuyor. Bu dağıtılan kitapların tamamı 403 bin lira tutuyor. Her sene bunu artırarak kitap kurtlarının sayısını artıracağız" diye konuştu. Halk Eğitim Merkezi'nde açılan kitap fuarının da açılışını öğrenciler ile birlikte yapan Vali Lekesiz, kitapları incelerken, fuara katılan kitapçılar, bu kampanya sayesinde Amasya'da özellikle genç neslin kitaba yöneldiğini, Amasya'da kitap satışında önemli derecede artış yaşandığını belirttiler

iha
Yayın Tarihi : 31 Mart 2009 Salı 16:52:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?