5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Van için dev kampanya

Amasya'da öğrenciler, "65 Bin Dev Öğrenci Projesi" adı altında Van'daki depremzedelere yardım kampanyası başlattı.

Başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde okullarda sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyen Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, Nihat Bayramoğlu İlköğretim Okulu'nda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Van depremi milletçe hepimizi üzüntüye boğdu. Ancak sadece üzülmek yetmiyor. Proje kurulumuz, öğrencilerimiz karar verdiler. 65 Bin Dev Öğrenci Projesi olarak 65 plakalı Van ilimize 65 bin TL yardım toplamak için adım attılar. Bu duyarlılık sonucu Van'daki kardeşlerine ellerini uzatmış olacaklar" dedi.

Amasya Valisi A. Celil Öz'ün liderliğinde sürdürülen kampanyada toplanacak paraların Başbakanlık yardım hesabına aktarılacağını belirten Akkurt, daha önce Haiti ve Elazığ'daki depremzedelere de yardım sağladıklarını hatırlattı.
Van'da başta çocuklar olmak üzere insanların zor şartlarda yaşam mücadelesi verdiklerinin farkında olduklarını belirten Nihat Bayramoğlu İlköğretim Okulu öğrencisi Elif Nur Alp ise, "Öğrencilerin, arkadaşlarımızın kendi cep harçlığıyla bir şeyler yapabilmesi, o küçücük paralarla ülkenin başka bir ucunda olan Van'daki kardeşlerine yardım edebilmesi çok önemli" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2011 Pazartesi 17:18:26
Güncelleme :14 Kasım 2011 Pazartesi 17:21:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?