5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Vergi Haftası kutlanıyor

21-27 Mart 2005 tarihleri arasında kutlanacak olan vergi haftasının bu yıl 16.’sı kutlanıyor. Vergi haftasının başlaması nedeniyle Amasya Defterdarlığı Yavuz Selim Meydanı Atatürk Anıtı ’na çelenk sunuldu.

Çelenk sunma törenine Amasya Vali Yardımcısı Hikmet Aydın, Amasya Defterdarı Mehmet Baki Çelik, Defterdarlık daire Müdür ve çalışşanları, Mali Müşavir ve CHP İl Başkanı Peyami Mutluer ve ilköğretim öğrencileri katıldı.

Törene katılanlara Maliye Bakanlığı’nın kokartta kıldı, saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. "Vergi toplumda mutlu yaşamanın bedelidir." diyen Amasya Defterdarı Mehmet Baki Çelik, kamuoyunda ve yetişmekte olan kuşaklarda vergi bilincinin oluşturulmasında bu tür etkinliklerin önemli olduğunu belirti.

1990 yılından beri her yıl Mart ayının son haftasının vergi haftası olarak kutlandığını ve hafta sürecinde bilgilendirme. Bilinçlendirme çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

"Bütçenin en sağlam kaynağı vergidir." diyen Çelik, vergi vermenin ana yasal bir durum olduğu kadar, vatandaşlık görevi olduğunu belirtti ve "Bu kapsamda mükelleflerimizin beyannamelerinin gerçeği yansıtacak olacağı konusunda gereken duyarlılığı göstereceklerine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Mükerrem Uzun-Kenthaber/Amasya
Yayın Tarihi : 23 Mart 2005 Çarşamba 11:26:43
Güncelleme :23 Mart 2005 Çarşamba 11:29:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?