5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Yaban kuşları yemlendi

Amasya Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri, doğal dengeyi korumak ve olumsuz hava şartlarından dolayı yiyecek bulamayan kanatlı hayvanların yaşamlarını sürdürmesini sağlamak amacı ile Merzifon'da yemleme çalışmalarını başlattı.

Amasya'nın Merzifon ilçesinde Merzifon Kaymakamlığı ve Merzifon Belediyesi'nin katkılarıyla alınan 5 ton yem, Çevre Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından Çaybaşı mevkisinden Merzifon'a kadar olan bölgede yaşayan kanatlı hayvanların soğuk havada yaşamlarını sürdürebilmeleri için serpildi. Merzifon Belediye Başkan Vekili Yusuf Sağır, doğal dengenin korunması açısından çalışmanın örnek teşkil ettiğini belirterek, bu davranışın herkese örnek olması gerektiğini söyledi.

Yabani hayvanların yemlenmesi çalışmalarını koordine eden Çevre ve Orman Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Başmühendisi Habibe Yolcu, "Günümüzde doğal dengeye az bir katkı bile insanlığa yapılmış bir hizmettir. Bu ağır kış şartlarında hayvanların aç kalmasına gönlümüz razı olmuyor. Dolayısıyla bu ağır kış şartlarından yaban hayvanların ve kanatlı hayvanların etkilenmemesi için onların beslenmesine bir nebze yardımcı oluyoruz. Bu projenin Merzifon'da da büyük ilgi görmesi bizleri çok mutlu etti. Bu çalışmaların herkese örnek olmasını ve devam etmesini diliyoruz. Bu sene 5 ton buğday aldık ve bunları muhtelif yerlere serpeceğiz" dedi.

Kış sezonu boyunca Yedikır, diğer göletler ve keklik sahalarında 5 ton yem atılmasının planlandığını belirten Habibe Yolcu, "Yedikır çevresinde ve keklik bırakılan sahalara personelimiz tarafından uygun yerlere buğday serpilerek yemleme çalışmaları yapılmıştır. Birçok yerli ve göçmen kuşların barınma ve beslenme ihtiyaçlarını karşıladığı doğal bir yaşam alanı olan Yedikır ve diğer göletlerde, doğal hayatın, gen kaynaklarının ve biyolojik çeşitliliğin korunması amacıyla olumsuz hava şartları sürdüğü müddetçe aynı yönde çalışmalarımız devam edecektir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2008 Cuma 09:18:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mert Işık IP: 88.230.162.xxx Tarih : 22.01.2008 23:17:16

Çok güzel bir şey!Aman Kuşşlar ölmesin.Türkiye'nin tüm kuş türüne ihtiyacı var.