5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Yalı manzaralı rafting

YALI MANZARALI RAFTİNG GELENEKSELLEŞECEK

Amasya'da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün düzenlediği 2 günlük rafting turunun önümüzdeki yıldan itibaren geleneksel hale dönüştürüleceği bildirildi.

Kentte düzenlenen 12-22 Haziran Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Etkinlikleri çerçevesinde Yeşilırmak'ta 2 gündür gerçekleşen rafting turunun kentte heyecan oluşturduğunu belirten Amasya Gençlik ve Spor İl Müdürü Celalettin Kapçak, "Artvin'in Çoruh ilçesinden gelen profesyonel ekiplerin kontrolündeki botlara ücretsiz binen vatandaşlarımız yaklaşık yarım saat süren parkurda tarihi yeniden yaşıyorlar. Rafting ekiplerini kentimize davet edip bu etkinliği geleneksel hale dönüştürmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Bu yılki etkinliklerde Amasya 15'nci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Akyürek ile İl Afet ve Acil Durum Müdürü Adem Altun'un da aralarında yer aldığı 80'e yakın katılımcının rafting heyecanı yaşadığını ifade eden Kapçak, "Rafting Türkiye'nin diğer illerinde de yapılabiliyor. Ancak Amasya'da rafting yaparken, tarihi bir yolculukta yaptığınızı da fark ediyorsunuz" diye konuştu.

YALI MANZARALI RAFTİNG GELENEKSELLEŞECEK
YALI MANZARALI RAFTİNG GELENEKSELLEŞECEK
İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2011 Çarşamba 12:55:00
Güncelleme :15 Haziran 2011 Çarşamba 18:41:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?